Dežurne ekipe Komunalca od sinoć na terenu @ Liburnija


Tijekom noći, oko 2 sata počeo je padati sitan snijeg, dosegnuvši mjestimice 1 do 2 centimetra debljine pokrivača, a zbog niskih temperatura i nagiba kolnika mogao je izazvati probleme u prometu mjestimice.

Opatija – Ekipe Komunalca koje rade na održavanju cesta, ali i angažirani kooperanti, u stanju su pripravnosti i od jučer popodne s obzirom na vremensku prognozu, te rade na posipavanju i održavanju cesta, a veći problemi u prometu uslijed noćašnjeg snijega u Opatiji nisu zabilježeni.
Prema riječima rukovoditelja radne jedinice održavanja u Komunalcu Olivera Kinkele, ekipe su u pripravnosti od jučer popodne. Jučer oko 18.00 sati, zbog prognoze niskih temperatura i mogućih snježnih padalina, preventivno su posipane ulice prvog prioriteta u Opatiji (od Veprinca do Dobreća, naselje Kosovo, te ulice prema obali), dok su u Veprincu i Poljanama angažirani i kooperanti.
Tijekom noći, oko 2 sata počeo je padati sitan snijeg, dosegnuvši mjestimice 1 do 2 centimetra debljine pokrivača, a zbog niskih temperatura i nagiba kolnika mogao je izazvati probleme u prometu mjestimice. Prethodno preventivno posipavanje ulica znatno je olakšalo kretanje vozila. Oko 3 sata noćas dežurne ekipe krenule su s posipavanjem cesta i nogostupa solju i sitnim kamenjem. Posipavanje još uvijek traje na onim cestama koje nisu u prvom i drugom stupnju prioriteta. Na području Verpinca i Poljana ekipe kooperanata rade na uklanjanju snijega i daljnjem posipavanju.
Trenutno su na području Opatije dežurne dvije mehanizirane ekipe, jedna radi na ručnom posipavanju, a još tri ekipe angažirane su na posipavanju nogostupa. Prema riječima nadležnih u Komunalcu, do jutros u deset sati danas nisu zabilježeni veći problemi u odvijanju prometa. Savjetuje se oprez svim sudionicima u prometu, a vozače podsjećamo na obavezu posjedovanja i korištenja zimske opreme na vozilima zbog uvjeta na cestama.
Podsjećamo građane da su po odluci o komunalnom redu Grada Opatije dužni čistiti snijeg i led s pločnika uz zgradu i prilazima stanova u kojima stanuju ili obavljaju djelatnost, pa apeliramo da na vrijeme osiguraju potrebnu opremu za to.
Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!