DGV Opatija: Raspisuje se natječaj za 'Naj dječje djelo'

Liburnija.net: DGV sjednica


Učenici su prezentirali svoj rad na projektu kojim se bave u svom mandatu, pod naslovom Mediji i javne kampanje za djecu.

Opatija – Mali vijećnici VIII saziva Dječjeg gradskog vijeća zasjedali su 7. ožujka u Gradskoj vijećnici na svojoj četvrtoj sjednici. “Da li bi se mogao napraviti nogostup u Mihotićima, te da li bi se u Opriću kod Puta Školarevo moglo izgraditi dječje igralište budući da tamo živi dvadesetak djece” bila su pitanja koja su vijećnici postavili gradonačelniku Ivi Dujmiću.
Gradonačelnik ih je pohvalio na konstruktivnim pitanjima koja postavljaju, te ih razveselio viješću kako se za Društvo “Naša djeca” Opatija planira novi prostor u budućoj sportskoj dvorani gdje će imati veći prostor za radionice i njihove aktivnosti. U planu je i obogaćivanje plaže Tomaševac zabavnim spravama za djecu kao i plaže Slatina na području kod bazena s pijeskom gdje se planiraju postaviti zabavne sprave za djecu. Još jednom ih je pozvao da mu upute sve dječje želje i prijedloge kad god za tim imaju potrebu.
Stručna suradnica za odgoj i obrazovanje u Gradu Opatiji Marta Berčić najavila je natječaj za “Najdječje djelo” u sklopu kojeg se dodjeljuju nagrade s ciljem promocije solidarnosti i humanosti među djecom osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta. Naglasila je kako je to hvalevrijedan natječaj kojeg je osmislio DGV Opatija, te pozvala djecu da potiču humana djela i da prijave učenike koji su se istaknuli dobrotvornim radom. Natječaj je otvoren od 12. ožujka do 14. travnja 2012. godine.
Predstavnicima ‘odrasle’ izvršne vlasti, te predstavnicima osnovne škole i medija mali vijećnici su prezentirali projekt Mediji i javne kampanje, čiji je cilj educirati djecu o pozitivnim i negativnim stranama medija. Fotografijama su prisutnima prikazali kako su nizom aktivnosti obilježili deset godina rada i djelovanja Radionice i igraonice “Kolibrići” namijenjene djeci s teškoćama u razvoju.
Kristina Tubić / Liburnija.net

error: Content is protected !!