DHMZ izdao crveno upozorenje – Zbog orkanske bure na snazi brojna ograničenja u prometu

Arhova

Arhova

Riječki Centar za obavješćivanje zaprimio je dojave o više porušenih stabala i grana na prometnicama širom Primorsko-goranske županije.

crveno_upozorenje_dhmz

Opatija – Olujna i orkanska bura. Srednja brzina vjetra do 75 do 110 km/h, dok će mogući najjači udari vjetra iznositi 185 km/h koji će prema kraju dana jačati, stoji u crvenom upozorenju koje je za Sjeverni Jadran izdao Državni hidrometeorološki zavod.

Iz Hrvatskog auto kluba javljaju da je zbog orkanskog vjetra, za sve skupine vozila, zatvorena dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za sve skupine vozila, uz pojačan oprez zbog vjetra i mokrog kolnika, je Starom cestom kroz Gorski kotar-DC3); autocesta A7 između čvorova Draga i Šmrika; dionica Jadranske magistrale (DC8) između Bakra i Svete Marije Magdalene te Krčki i Paški most, dok je dionica riječke obilaznice Škurinje-Orehovica-Kikovica (A7) otvorena samo za osobna vozila.

Riječki Centar za obavješćivanje zaprimio je dojave o više porušenih stabala i grana na prometnicama širom Primorsko-goranske županije, a snažan vjetar u Rijeci je na ceste pogurao i velik broj kontejnera za smeće.

I. M. / PodUčkun.net