Die grosse Lovranische punkparade

Punk

Punk

’’Die grosse lovranische Punkparade’’, koja je na lovranskom mulu okupila znatan broj ljubitelja punka, rocka i alternativnog glazbenog izričaja. Unatoč povremenoj kiši, zbog čega je koncert kasnio sat vremena, nekoliko stotina punkera oživjelo je Lovran te uživalo u nastupu desetak bendova.
Koncert na mulu posjetili su i mnogi Riječani, koji su govorili uglavnom u superlativima, ali su istaknuli da bi se ubuduće u slučaju kiše organizatori trebali bolje pripremiti.
Osim ’’One Piece Puzzlea’’ nastupili su još i ’’Crematorium’’, ’’CKD’’, ’’Cirkus’’, ’’Diamond Dust’’, ’’ŠTBK’’, ’’Shamrock’’, ’’Burning Nicola’’, ’’Muhe bez glave’’, te ACAID, čiji su nastup popratili i brojni obožavatelji.
– Sviđa nam se ovdje i nadam se da ćemo doći i dogodine. Mi sviramo jednu čudnu vrstu alternativnog rocka – objasnio je razloge popularnosti svog benda ACAID gitarist Mihael Ilišinović.
Na mulu se pjevalo, skakalo i plesalo pogo do kasno u noć, a dobar štimung prenio se i na ulice Lovrana, na kojima se moglo zateći punkere svih generacija.
– Ovdje sam najviše zbog svoje djece, ali i zato što me zanima ono što se događa u mojem gradu. Prije više godina u Lovranu su se često znali održavati punk koncerti, to je bila glazba naše mladosti, i nadam se da će biti više ovakvih manifestacija – rekao je mještanin Lovrana Boris Štanger.
Toni Družeta, predsjednik udruge ’’Sportivo’’, koja je zajedno s udrugom ’’Volta’’ te karnevalskom udrugom ’’Maškarana konoba’’ organizirala ovaj koncert, potvrdio je da Lovranu nedostaje ovakvih događanja.
– Uzor za ovu manifestaciju bile su nam opatijske Barufe, a za razliku od ’’Depeche Modea’’ mi nismo otkazali koncert, unatoč kiši – kazao je Družeta, dodavši kako se nakon završetka ljetne sezone u Lovranu planira napraviti još jednu takva manifestacija.
Marino Maljavac, Novi list

error: Content is protected !!