Diego Lipovšek: Klubovi se moraju ujediniti

Diego LipovšekOpatija – Diego Lipovšek, nekadašnji član STK “Opatija” nakon okončanja igračke karijere posvetio se treniranju mladih i perspektivnih stolnotenisača. U razgovoru povodom proslave šezdeset godina opatijskog stolnog tenisa, komentira trenutačnu situaciju u ovom sportu.
– Nažalost, danas postoje tri kluba, od kojih je jedan u naponu igračke snage i ima mlade i kvalitetne igrače. Danijel Kinkela drugi je na rang listi u Hrvatskoj, a Karla Franović šesta, oboje u kategoriji do deset godina. Kad bi se svi klubovi ujedinili, situacija u opatijskom stolnom tenisu bila bi mnogo bolja.
Što spriječava ujedinjenje?
– Ujedinjenje priječe sitni interesi funkcionera i članova pojedinih klubova. Jednostavno, ne mogu se dogovoriti jer bi svi htjeli voditi taj novi klub.

Hoće li nova dvorana pomoći po tom pitanju?

– To je ono što stolnotenisači sanjaju – da dobiju svoje mjesto, svoj prostor. Bio bi to i velik motiv da se klubovi ujedine, jer će se svi morati prilagoditi u interesu doma.
Može li se “Opatija” vratiti na staze stare slave?
– Opatija je uvijek bila u vrhu jugoslavenskog i hrvatskog stolnog tenisa, a vjerujem da bi se u narednih pet godina mogli vratiti na te pozicije. Ako ne na sam vrh, onda ćemo sigurno biti među nekolicinom najkvalitetnijih kolektiva.
Davor ŽIC

error: Content is protected !!