Direktorica TZ Kvarnera Irena Peršić Živadinov izabrana za predsjednicu Skål Internationala Kvarner

irena_persic_zivadinov

Skål International Kvarner trenutno okuplja 25 kvarnerskih turističkih profesionalaca, a osnivačica kluba je dosadašnja predsjednica Katarina Hauptfeld.

Opatija – Direktorica TZ Kvarnera, Irena Peršić Živadinov, izabrana je za predsjednicu Skål Internationala Kvarner, najveće i jedine međunarodne turističke organizacije koja objedinjuje sve grane turističke industrije. Skål International Kvarner trenutno okuplja 25 kvarnerskih turističkih profesionalaca, a osnivačica kluba je dosadašnja predsjednica Katarina Hauptfeld.

Skål International je organizacija u kojoj se sastaju predstavnici turističke industrije, vlasnici, direktori i ostali rukovoditelji, Skålleagues, u prijateljskom okruženju, kako bi raspravljali o predmetima od općeg interesa.

Prvi klub osnovan je 1932. godine u Parizu od strane turističkih direktora, koji su se vratili sa studijskog putovanja po Skandinaviji. Ideja međunarodnog prijateljstva stekla je toliku popularnost da je 1934. godina Skål dobio međunarodni status, formirajući Međunarodnu udrugu Skål klubova, na inicijativu prvog predsjednika pariškog kluba koji se ujedno smatra i ocem Skål-a, Florimonda Volckaerta.

U Hrvatskoj danas postoje četiri Skål kluba i to Skål klub Zagreb osnovan 1972., Skål klub Dubrovnik osnovan 1994., Skål klub Kvarner osnovan 2010. godine te Skål klub Split-Dalmacija koji je najmlađi klub u Hrvatskoj, a osnovan je 2012. godine.

Udruga Skål International Kvarner u suradnji s Hrvatskim kongresnim i insentiv uredom Hrvatske turističke zajednice te Turističkom zajednicom Kvarnera i turističkim zajednicama gradova Opatija i Rijeka bila je i domaćin polugodišnjeg susreta Vijeća SKÅL INTERNATIONAL-a koji se održavao u Opatiji od 19. do 23. travnja 2012. godine u GH “Milenij – Četiri opatijska cvijeta”. To je bila prilika za predstavljanje ljepota, kulturnog i povijesnog nasljeđa te turističkih proizvoda Kvarnera.

Skål International u više od 80 zemalja ima gotovo 400 klubova s oko 20.000 članova. Poput ostalih udruga profesionalaca, većina aktivnosti Skål-a odvija se unutar klubova. Također postoje nacionalni i regionalni odbori, koji djeluju pod pokroviteljstvom A.I.S.C.-a (Skål International), čije tajništvo se nalazi u Torremolinosu, Španjolskoj. Najbrojniji su klubovi iz SAD-a, Njemačke, Velike Britanije, Francuske, Italije i Španjolske.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!