Dječja reduta, maškarani tanci i velika međunarodna karnevalska povorka ovog vikenda u Lovranu

…ilustracija…

Više od dvije tisuće sudionika ove nedjelje prodefilirat će Lovranom.

Lovran – Nakon prošlotjedne Zubijade ovog vikenda sve zaljubljenike u karneval očekuje vrhunac ovogodišnjih maškaranih događanja.

Dječja reduta koja je zakazana za subotu, 3. veljače, s početkom u 16 sati u Restoran Kvarner otvorit će ‘najnemeji vikend va Lovrane’. Organizatori su napomenuli da su za sve mališane pripremili i prigodne poklone te da nakon dječje redute sljedi maškarani tanac za odrasle.

Centralno događanje i ove godine će biti velika Međunarodna maškarana povorka koja će se održati 4. veljače.

– Imamo prijavljenih 1600 odraslih sudionika i 980 mališana, a u goste nam dolaze učenici osnovnih škola iz Opatije i Lovrana, polaznici vrtića iz Mošćeničke Drage i Opatije, štićenici dječjeg doma iz Lovrana i Liburnijske mažoretkinje. Također, dolazi nam šest zvončarskih skupina s 360 sudionika, što je najbrojniji odaziv do sada. Žejanski, Zametski, Halubajski zvončari, zvončari Vlahov breg – Korensko, Ćićski zgončari i Grobnički dondolaši predstavit će pokladnu tradiciju našeg kraja.
Karnevalske skupine dolaze nam s Liburnije, Kvarnera, Istre te Ilirske Bistrice i Ptuja. Po užance sve sudionike ćemo počastiti s friganim srdelicama, a program će voditi Mario i Irena, najavio je Radovan Trinajstić ispred organizatora.

Za kraj dodajmo da će glavna prometnica kroz Lovran, od hotela Excelsior do društvenog doma, biti zatvorena za sav promet od 14 sati.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!