Dječja remek-djela od plastične ambalaže


Zaista smo oduševljeni brojem i kvalitetom pristiglih radova, sve njih ćemo spremiti i sačuvati te organizirati jednu izložbu kada se dovrši i treći ciklus naše akcije, kazao je direktor Komunalca Ervino Mrak.

Opatija – Umjetničke čarolije mališana iz Dječjeg vrtića Lovran, Dječjeg vrtića Matulji te osnovnih škola Viktora Cara Emina u Lovranu i Rikarda Katalinića Jeretova iz Opatije, od odbačene su plastične ambalaže uspjele napraviti prava remek-djela, koja su pokazana jučer u Komunalcu prilikom proglašenja nagrađenih radova.
Čak 40 dječjih radova – svih, kako kažu iz Komunalca, redom izvrsnih i vrijednih pohvale – stiglo je na drugi natječajni ciklus akcije popularizacije odvojenog prikupljanja otpada pod nazivom ‘Plastična ambalaža – zašto ne?’ koju provodi ekologinja Daniela Karuza, a dječja je mašta doista dala novi život plastičnim bocama, čašama, folijama, vrećicama i drugom otpadu. Šesteročlani žiri ocijenio je radove, a temeljem te ocjene prvu nagradu osvojila je Ivana Ivanić, učenica 4. a razreda lovranske škole s radom ‘Pčelinji cvijet’, drugu Nika Peršić iz trećeg razreda iste škole s ‘Praščić-kasicom’, a treću Gina Uhač, također iz lovranske škole, ali 1. razreda, s atraktivnim ‘Snjegovićem’.
– Zaista smo oduševljeni brojem i kvalitetom pristiglih radova, sve njih ćemo spremiti i sačuvati te organizirati jednu izložbu kada se dovrši i treći ciklus naše akcije, kazao je direktor Komunalca Ervino Mrak. Natječaj za treći ciklus, pod nazivom ‘Kako do vlastitog komposta?’, trajat će od 16. travnja do 1. lipnja.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!