Dječja zavičajna karta @ Vila Antonio

drustvo_nasa_djecaOpatija – Danas, 16. lipnja 2010. s početkom u 18 sati, u Villi Antonio održati će se prezentacija ‘Dječje zavičajne karte’ kao i izložba svih pristiglih radova na natječaj.
Prilikom posjete raznim gradovima Europske unije, u svakom turističkom uredu može se dobiti dječji plan grada sastavljen jezikom i grafikama prilagođenim djeci s označenim svim mjestima koja bi im u tom gradu mogla biti interesantna.
Grad Opatija je 2006. godine, prva u Hrvatskoj, dobila svoj dječji plan grada nazvan Dječji putokazi, namijenjen svim malim posjetiteljima Opatije bajne. Po uzoru na Dječji plan grada Opatije, kojeg su tada zajednički realizirali DND Opatija i Dječje gradsko vijeće, Društvo ”Naša djeca” Opatija raspisalo je u mjesecu travnju 2010. natječaj, za učenike osnovnih škola u Opatiji, Lovranu i Mošćeničkoj Dragi, Dječja zavičajna karta (Liburnije) u okviru projekt ”Zajedno do boljih odluka” koji je pokrenut u suradnji s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnog društva.
Cilj ovog natječaja bio je izrada turističkog vodiča liburnijskog kraja kako bi djeci drugih gradova i država približili kulturne i prirodne znamenitosti naše Liburnije, pokazali im gdje su dječje plaže, igrališta, ustanove i sve ono što čini naš kraj toliko čarobnim i lijepim.
U Dječjoj zavičajnoj karti su na hrvatskom, engleskom, njemačkom i talijanskom jeziku opisana sva mjesta zanimljiva djeci, od dječjih vrtića, škola, igrališta, sportskih igrališta, knjižnice, dječjih plaža, pa do najboljih pizzeria, slastičarna, šetališta te izletišta, kulturnih i povijesnih znamenitosti.
Dječja zavičajna karta razlikuje se od ostalih planova jer je rađen za djecu, a osmislila su ga, izradila i oslikala djeca, a na natječaj je pristiglo dvjestotinjak radova djece osnovnih škola.
Naravno, svi ste pozvani.
Ivan Mellor

error: Content is protected !!