Dječji vrtić Opatija počinje raditi 11. svibnja, City bus počinje voziti od 25. svibnja

Pozivamo roditelje da ispune anketu do ponoći 6. svibnja 2020.

Opatija – Dječji vrtić Opatija provodi web anketu za roditelje koji se trebaju izjasniti danas 6. svibnja do ponoći kako bi prikupili podatke o broju djece koja će od 11. svibnja 2020. krenuti u jaslice ili vrtić.

Ovakav oblik boravka djece u vrtiću namijenjen je djeci zaposlenih roditelja za koju roditelji nemaju drugog oblika skrbi za vrijeme njihova rada. Roditelji koji će dovesti svoju djecu u vrtić potpisat će izjavu da imaju obavezu rada te da nemaju druge mogućnosti zbrinjavanja djeteta, a vrtić zadržava pravo provjere navedenih činjenica.

Preporuke za rad s djecom rane i predškolske dobi Ministarstva znanosti i obrazovanja namijenjene osnivačima i upravi predškolskih ustanova objavljene su jučer poslijepodne. Zbog pridržavanja protuepidemijskih mjera doći će do promjena u organizaciji rada. Radno vrijeme vrtića će i dalje biti od 6:00 do 17:00 sati, odnosno do 21:00 sat za smjensku skupinu. S obzirom na specifične uvjete i Upute HZZJZ u razdoblju od 11. 05. do 22. 05. 2020. odgojno-obrazovni rad neće biti moguće organizirati u svim objektima DV Opatija, a u kojima će biti organiziran ovisit će o rezultatima ankete o čemu će Dječji vrtić naknadno obavijestiti.

Do daljnjeg se neće provoditi kraći specijalizirani programi, program predškole kao ni programi za rano učenje stranih jezika (engleskog i talijanskog). Djeca koja polaze skupine za rano učenje talijanskog i engleskog jezika, u slučaju dolaska u vrtić, bit će uključena u redoviti odgojno-obrazovni program. Također, do daljnjeg se neće provoditi niti individualni edukacijsko-rehabilitacijski rad. Dolazak djece u vrtić bit će moguć po unaprijed određenom rasporedu i to od 6:00 do 8:30 te odlazak od 15:30 do 17:00 sati. Roditelji čija su djeca upisana u smjensku skupinu, svoju djecu dovodit će u razdoblju od 6:00 do 8:30 ili od 11:00 do 11:30 sati, ovisno o smjenama u kojima rade.

Djeca koja u narednom dvotjednom razdoblju budu dolazila u vrtić, sukladno mjerama, smjestit će se u novoformirane skupine (do 9-ero djece u vrtićkim, odnosno do 5-ero djece u jasličkim skupinama) ovisno o vremenu dolaska i trajanju boravka u vrtiću te će o njima skrbiti dežurni djelatnici na način propisan Uputama HZZJZ-a.

Dolazak djece u razdoblju nakon 22. 05. 2020., kao i mjere koje će se provoditi u vrtiću, ovisit će o daljnjoj epidemiološkoj situaciji.

Sukladno situaciji u kojoj se očekuje dolazak većeg broja djece u vrtiće od 25. svibnja, City bus će voziti od ponedjeljka 25. svibnja 2020.

Upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Upute za roditelje

Anketu ispuniti na poveznici https://forms.gle/sHwQcoQCNvZqkEa49

Prijava za dolazak djeteta

error: Content is protected !!