Dječji vrtić Opatija uspješno realizira projekt ‘Vrtić na daljinu’

Dječji vrtić Opatija uspješno realizira projekt ‘Vrtić na daljinu’

Po uzoru na istarske vrtiće koji su to morali učiniti nekoliko dana ranije, i naš vrtić pokrenuo je varijantu „Vrtića na daljinu“ putem svojih mrežnih stranica

Roditelji su preko mrežnih stranica pozvani da se javljaju, šalju dječje radove i fotografije dječjih aktivnosti na vrtićki mail, kako bi i dalje imali osjećaj zajedništva i povezanosti iako su trenutno razdvojeni i nisu u mogućnosti svakodnevno se susretati.

Opatija – Od sredine ožujka, zbog epidemije COVID-19, zatvorene su odgojno-obrazovne ustanove pa tako i Dječji vrtić Opatija.

— Zbog ove situacije svi moramo ostati u svojim kućama. Djeca su se našla u situaciji koju teško mogu razumjeti. Odvojeni su od svoje svakodnevice, boravka u vrtiću, druženja s prijateljima, odgajatelja i zajedničke igre. No, unatoč svemu djeca i dalje imaju potrebu za igrom i zabavom. Roditelji i drugi ukućani sada se nalaze pred još jednim izazovom u i ovako zahtjevnoj situaciji – osmisliti kreativne, zabavne i kvalitetne igre i aktivnosti za svoje najmlađe. Zbog toga, kada su se vrata našeg vrtića zatvorila, tada po uzoru na istarske vrtiće koji su to morali učiniti nekoliko dana ranije, i naš vrtić pokrenuo je varijantu „Vrtića na daljinu“ putem svojih mrežnih stranica. Kao i svim vrtićima koji diljem Hrvatske djeluju na ovakav način, cilj nam je održati kontakt s roditeljima i djecom, pružiti im podršku te olakšati boravak kod kuće u vrijeme izolacije. Želja nam je bila priključiti se svima koji su se u ovom trenutku pokrenuli osjećajem zajedništva i solidarnosti kako bi učinili nešto za dobrobit zajednice. Počeli smo objavljivati ideje i inspiracije za različite aktivnosti koje roditeljima mogu pomoći da se što bolje zabave i kreativno provedu vrijeme s djecom u svoja četiri zida. Osim tih aktivnosti, na našim stranicama roditeljima pripremamo i stručne tekstove te nudimo poveznice na razne druge sadržaje u kojima mogu pronaći savjete i edukativne teme o roditeljstvu, o dječjim potrebama, poticanju dječjeg razvoja kao i prevladavanju trenutne zdravstvene krize i svega onoga što ona sa sobom nosi, poručili su iz DV Opatija.

Roditelji su preko mrežnih stranica pozvani da se javljaju, šalju dječje radove i fotografije dječjih aktivnosti na vrtićki mail, kako bi i dalje imali osjećaj zajedništva i povezanosti iako su trenutno razdvojeni i nisu u mogućnosti svakodnevno se susretati.

— Izuzetno nam je drago da su se roditelji odazvali, šaljući nam fotografije koje su i objavljene na našim stranicama pa ih djeca mogu vidjeti i tako se prisjetiti svojih prijatelja. Kako bismo bili što bliži roditeljima i djeci te lakše, brže komunicirali s njima, nakon dva tjedna pokrenuta je i Facebook grupa Dječjeg vrtića Opatija – vrtić na daljinu, kao mjesto na kojem ćemo se izravnije moći susretati i komunicirati no putem mrežnih stranica. Pristup ovoj Facebook grupi imaju samo odgojitelji, stručni suradnici te roditelji djece polaznika našeg vrtića. Pozivamo još jednom sve naše roditelje i djecu da nas i dalje prate na mrežnim stranicama, ali i da se priključe našoj Facebook grupi kako bismo se mogli družiti te održati kontakt do onog trenutka, koji svi željno priželjkujemo, a to je povratak u naš vrtić i zajedničku igru, rezimirali su iz DV Opatija.

error: Content is protected !!