Djed Božićnjak posjetio Dječji vrtić @ Opatija

Arhiva Liburnija.net

Nakon što su sudjelovali u nedavnom dočeku Svetog Nikole na Ljetnoj pozornici, djeca Dječjeg vrtića Opatija jučer su u svojim vrtićkim prostorijama dočekala i Djeda Božićnjaka.

Opatija – Što je Božić bez Djeda Mraza? Odgovor na to (retoričko) pitanje nisu morali doznati mališani iz Dječjeg vrtića Opatija, jer dobro ih je raspoloženi djedica u crvenom kostimu jučer posjetio glavom i dugom bijelom bradom…
Za ovu ga je priliku, kako to već običava činiti godinama, utjelovio kućni majstor Zoran Plašćar, odjenuvši odjelo koje je sašila njegova majka. Tijekom narednih dana, u njemu će obići i vrtiće u Voloskom, Ičićima, Veprincu i Lovranu.

– Veseo i dobrog raspoloženja, Djed Božićnjak je s djecom razgovarao o lijepom i pristojnom ponašanju, podijelio je malo slatkiša, dok su mu djeca složno zapjevala… A sigurni smo da je i koje pisamce sa željama završilo u njegovom džepu. Prosinac je vrijeme kada razmišljamo i o humanitarnim aktuvnostima, pa smo se uključili i u Tjedan solidarnosti s Crvenim križem Opatija. Humanitarnom akcijom skupljamo namirnice koje će upotpuniti police Marketa za potrebite, i to u svim vrtićima. No, aktivni smo i tijekom čitave godine, zbog toga što pokušavamo djecu približiti i upoznati sa zajednicom koja ih okružuje, kazala je odgojiteljica 4. skupine Iva Neral.

Tijekom prosinca, vrtićari su održali i niz drugih aktivnosti – družili su se s književnicom Tatjanom Udović, proslavili Božić u Talijanskoj uniji, izrađivali poklone za Božić te sudjelovali u kreativnim radionicama sa svojim roditeljima. Ali, zaposleni su bili i tijekom ostalih mjesecu – u rujnu su obilježili Svjetski dan hodanja, Svjetski dan sporta, ali i Dan policije, u listopadu Međunarodni tjedan djece te ostvarili suradnju s Hrvatskim muzejem turizma, Jesensku svečanost, Svjetski dan jabuka, Svjetski dan kruha, Svjetski dan hrane, ali i odradili snimanje na temu ”Jedan dan u grupi” za Televiziju Kopar. Tijekom studenog obilježen je Dan dječjih prava, i odrađen posjet opatijskom ”mrkatu”.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!