Djed Božićnjak stigao u Matulje @ Rupa

Liburnija.net: Druženje s Djedom Mrazom na granici @ Rupa

Liburnija.net: Druženje s Djedom Mrazom na granici @ Rupa

Granični prijelaz Rupa postao je i ove godine mjesto susreta djece iz tri susjedne jedinice lokalne samouprave – Matulja, Klane i Ilirske Bistrice, koja su dočekala Djeda Mraza i okitila borove.

Rupa/Ilirska Bistrica – Da su granice tu da spajaju ljude, a ne da ih odvajaju, pokazao je i ove godine projekt ”Božićna bajka” u režiji Društva ”Naša djeca” Matulji koji je spojio djecu iz tri prijateljska mjesta – Općine Matulji, Općine Klana i Občine Ilirska Bistrica. Na granici im se pridružio i Djed Božićnjak koji je neobičnim vozilo stigao s dalekog puta, te je pomogao mališanima okititi tri bora prijateljstva, po jedan za svako mjesto iz kojeg djeca stižu.

Nakon okupljanja u Rupi, druženje je preseljeno u Ilirsku Bistricu na otvorenje svjetlećeg parka – ”Bajkovite zemlje” s nizom svjetlećih skulpturica i ukrasa. Djed Mraz u Matulje se vraća u tjednu prije samog Božića, jer se njegov veliki dolazak s konjima i kočijom uz vatromet očekuje se u četvrtak, 20. prosinca u centru Općine Matulji gdje će boraviti do 24. prosinca.

– Nakon toga nastavlja put kako bi podijelio ostale darove. Ovaj, može se reći, međunarodni dječji program ima za cilj razveseliti i zbližiti najmlađe te potaknuti njihovu suradnju i na drugim projektima tijekom cijele godine. Sudeći po dosadašnjim Božićnim štorijama i veselju najmlađih rezultati zasigurno neće izostati, kazala je zamjenica matuljskog načelnika Eni Šebalj.

Davor Žic / Liburnija.net