Djevojčica Mila vratila se kući

Mila se vratila kući, liječnje u SAD-u je prošlo uspješno, rekao je njen otac Marin Rončević.

Rijeka –Djevojčica Mila koja je bolovala od akutne megakariocitne leukemije vratila se kući, u Rijeku s liječenja u SAD-u. Dobro se osjeća i situacija joj je stabilna.

– Mila se vratila kući, liječnje u SAD-u je prošlo uspješno, rekao je njen otac za Index.

Milin otac, Marin Rončević, poručio je početkom srpnja na Facebooku kako je mila dobro, kako će se uskoro vratiti iz SAD-a u Hrvatsku i da broje dane do tog dana.

Mili Rončević u Americi je koncem 2019. uspješno transplantirana koštana srž i djevojčici se povukla leukemija. S roditeljima je 2. travnja 2019. otputovala na liječenje u bolnicu Children’s Hospital of Philadelphia.
– Mila je trenutno dobro. Prošla je transplantaciju koštane srži od donora 1. studenog 2019. i zasad je sve više nego u redu. Nije se radilo o operaciji kao takvoj, nego o transplantaciji koštane srži nakon postizanja i održavanja remisije u trajanju od šest mjeseci, rekao je tada otac djevojčice koja je ujedinila Hrvatsku i za čije je liječenje u samo nekoliko dana prikupljeno više od 40 milijuna kuna.
Njezini roditelji su odlučili osnovati zakladu u koju će biti preusmjeren skupljeni novac i koji će se koristiti za liječenje druge potrebite djece.
error: Content is protected !!