DND Opatija: Razmjena znanja u kampu Dječjih vijeća i Otroških parlamentov

Dječje gradsko vijeće Grada Opatije predstavljale su vijećnice Katja Knežević, Petra Peloza, Stella Hrvatin i Larisa Šimunović s voditeljicama Anom Kola i Sanjom Škorić.

Poreč – Od 25. do 27. svibnja, u odmaralištu Zveza prijateljev mladine u Sloveniji, održao se Kamp Dječjih vijeća i Otroških parlamentov Slovenije i Hrvatske.

– Kamp je organiziran u okviru projekta Otroci in mladi na priznajo meja/Djeca i mladi ne priznaju granice što se provodi Operativnog programa IPA Slovenija-Hrvatska 2007.- 2013. Cilj projekta je povezivanje i poticanje suradnje između organizacija koje se bave djecom i mladima – Društava Naša djeca u Hrvatskoj i Zveza prijateljev mladine u Sloveniji, prijenos znanja i dobre prakse na teme anti diskriminacije, dječje participacije i kulturalne suradnje te podizanje javne svijesti lokalnog stanovništva o važnosti suživota na pograničnom području prihvaćanjem i uvažavanjem različitosti i ljudskih prava, javili su iz Društva naša djeca Opatija.

Projektni partneri u projektu su Savez društava Naša djeca Hrvatske (vodeći partner) i Društvo Naša djeca Varaždin te Zveza prijateljev mladine Slovenije i Zveza prijateljev mladine Maribor.

– U radu kampa Dječjih vijeća i Otroških parlamentov Slovenije i Hrvatske sudjelovali su predstavnici djece i voditelja iz 18 Društava Naša djeca u Hrvatskoj iz 7 županija i grada Zagreba (Dugo Selo, Čakovec, Krapina, Križ, Mali Lošinj, Ogulin, Opatija, Pazin, Poreč, Prelog, Pula, Ravna Gora, Rečica-Zamršje, Tuhelj, Varaždin, Vraždinske Toplice, Zabok i Zagreb) te djeci i mladima iz 19 Zveza prijateljev mladine koje djeluju na području 8 pograničnih regija: Pomurska, Podravska, Savinjska, Spodnjeposavska, Jugovzhodna Slovenija, Notranjsko-kraška, Obalno-kraška i Osrednjeslovenska. Djeca su radila u radionicama na temu Raznolikost – povezanost i bogatstvo suživota uz granicu, poručili su iz Društva.

Dječje gradsko vijeće Grada Opatije predstavljale su vijećnice Katja Knežević, Petra Peloza, Stella Hrvatin i Larisa Šimunović s voditeljicama Anom Kola i Sanjom Škorić.

Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!