Dobri turistički rezultati u posezoni @ Kvarner

Na Kvarneru po ostvarenim noćenjima vode Krk i Mali Lošinj, a najviše je turista stiglo iz Njemačke.

Opatija – Prema podacima Turističke zajednice Kvarnera, posezonski mjeseci nastavljaju pozitivan trend dolazaka gostiju. U listopadu je bilo četiri posto više turističkih noćenja, a zabilježeno je 87.408 dolazaka, od čega 15 posto domaćih i 85 posto stranih gostiju.

Opatijska rivijera ostvarila je najveći broj noćenja u listopadu te u ukupnom turističkom prometu Kvarnera sudjelovala s 35 posto (105 tisuća noćenja), dok je otok Krk zabilježio 5 posto manje posjeta. Otok Mali Lošinj ostvario je 10 posto noćenja TZ-a Kvarnera, a Crikvenička rivijera i otok Rab sudjelovali su svaki s po sedam posto. Najveći promet ostvaren je u hotelima (80 posto), potom u privatnom smještaju (10 posto) te u kampovima (7 posto), dok su odmarališta i ostale vrste smještaja sudjelovale s ukupno dva posto.

Na Kvarneru po ostvarenim noćenjima vode Krk i Mali Lošinj, a najviše je turista stiglo iz Njemačke, čak 14 posto više nego prošle godine, a podbacili su Talijani – njih je ove godine bilo 6 posto manje nego lani. Nakon deset mjeseci, odnosno u razdoblju od siječnja do listopada tako je na području Kvarnera zabilježen 2,1 milijun dolazaka i 12 milijuna noćenja. Stranci su činili 91 posto ukupnih noćenja, dok je domaćih noćenja u ukupnom prometu bilo 9 posto.

Ivan Mellor / Liburnija.net

error: Content is protected !!