Dodijeljena nagrada za Najdječje djelo

opatija_dgvOpatija – Dječje gradsko vijeće Opatije održalo je jučer petu sjednicu svog šestog saziva, na kojoj je najvažnija točka bila dodjela nagrade za Najdječje djelo.
Ona je ove godine pripala Marini Gruban, učenici završnog razreda Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov, i to za pruženu pomoć drugoj djeci, pružanje pomoći u učenju i volontiranju za djecu s poteškoćama u razvoju.
– Marina Gruban pomaže djeci s poteškoćama u razvoju u radionici “Kolibrići”, ali i više od toga – nesebično, samostalno i prijateljski često pomaže i komunicira s djecom van radionice, a uvijek je spremna pomoći i podijeliti svoje slobodno vrijeme – stoji u obrazloženju odluke.
Nagradu je dobitnici uručio gradonačelnik Ivo Dujmić, a ona u svom govoru zahvale nije mogla sakriti emocije.
– Vrlo sam sretna jer nemam poteškoća u razvoju, ali veoma mi je žao gledati djecu koja nisu bila te sreće. Trudim se uvijek im biti na raspolgaanju, a nešto u njihovu pogledu i njihovu osmjehu veseli me i dovoljna je nagrada za sav uloženi trud, kazala je.
Tijekom uobičajene točke pitanja gradonačelniku najviše je pažnje posvećeno novom gradskom sportskom objektu i rokovima za njegovu izgradnju.
– Ako sve bude u redu, dvorana uskoro ide u projektiranje, a počeli smo već i razmišljati o imenu nove dvorane, rekao je vijećnicima gradonačelnik.
Otkrio im je i jednu ekskluzivnu vijesti vezanu uz suradnju sa slovenskim gradovima.
– Općine Piran i Portorož prihvatili su Opatiju kao partenra u kandidaturi za dobivanje sredstava iz predpristupnih fondova EU, pohvalio se Dujmić.
Davor Žic

error: Content is protected !!