Dodijeljeno 13 potpora mladim nezaposlenima

Objavljeno 12.03.2010.

g_opt2Opatija – Danas su u uredu gradonačelnika potpisani ugovori o sufinanciranju stručnog usavršavanja trinaest mladih nezaposlenih građana s područja Grada Opatije. Ovaj program za financiranje stručnog usavršavanja za mlade nezaposlene osobe provodi se već petu godinu za redom. Sve veći zahtjevi i sve brže promjene na tržištu rada ukazuju na potrebu za prilagodbama nezaposlenih ali i potrebom za potporom lokalne zajednice.

Stoga, Grad Opatija provodi program poticaja zapošljavanja mladih, nezaposlenih osoba te financijski podupire stručno usavršavanje koje bi trebalo skratiti vrijeme nezaposlenosti. U suradnji sa Zavodom za zapošljavanje, Ispostava Opatija, odabiru se, nakon prikupljenih prijava, mladi koji se upućuju na verificirane programe, odnosno tečajeve koji se upisuju u radnu knjižicu kao dokaz o stečenim kompetencijama. Iz dosadašnjeg iskustva većina mladih se je brže zaposlila, što zbog iskazane volje za dodatnim usavršavanjem, što zbog potvrde o dodatnim kompetencijama i vještinama.

Do sada su se mladi obrazovali odnosno pohađali tečajeve informatike (verificirane programe poput ECDL-a, računalnog operatora, web dizajnera i slično) i tečajeve stranih jezika s naglaskom na turističko-ugostiteljsku struku. Svaki kandidat podnosi prijavu za onaj program za koji smatra da će mu pomoći pri zapošljavanju. U suradnji s Upravnim odjelom za financije i društvene djelatnosti Grada Opatije i Zavodom za zapošljavanje kandidata se u tijeku prijave savjetuje s obzirom na dosadašnje radno iskustvo kandidata, prijavljenih potreba poslodavaca i ponuđenih programa u ustanovama koje su ovlaštene za izobrazbu odraslih.

Za ovaj program Grad Opatija godišnje izdvaja 60.000 kn.

stipendije2

Ivan Mellor

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »