ERSTE AD

Dogovoren plan razvoja prometne mreže Istre, Kvarnera i Like: U fokusu Tunel Učka i Žuta Lokva @ Rijeka

Izrada Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran vrijedna je 9,4 milijuna kuna, a dodatak su danas potpisali župani Zlatko Komadina, Valter Flego i Darko Milinović.

Rijeka – U Mramornoj dvorani Pomorskog i povijesnog muzeja Hrvatskog primorja župani Zlatko Komadina, Valter Flego i Darko Milinović potpisali su dodatak I. Sporazumu o partnerstvu na izradi Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture donijelo je Odluku o financiranju za projekt Glavni plan u ožujku ove godine. Ukupna vrijednost projekta je oko 9,4 milijuna kuna, od čega se 8 milijuna kuna odnosi na bespovratna sredstva, a preostalih 1,4 milijuna kuna osigurana su od strane Primorsko-goranske županije kao vodećeg partnera te Istarske i Ličko-senjske županije kao partnera u projektu.

Primorsko-goranska županija kao vodeći partner u suradnji s partnerima provodi aktivnosti za izradu Glavnog plana razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran temeljem Sporazuma o partnerstvu kojeg su Županije potpisale 30. svibnja 2016. godine. Prema Strategiji prometnog razvoja RH 2014.-2020. ove tri županije zajedno čine funkcionalnu regiju Sjeverni Jadran u prometnom smislu.

Glavni plan predstavlja strateški dokument kojim će se analizirati prometni sustav funkcionalne regije te definirati ciljevi i mjere za optimalan razvoj prometnog sustava regije Sjeverni Jadran. Svrha izrade Glavnog plana je analizirati i ocijeniti trenutno stanje prometnog sustava unutar obuhvata Glavnog plana te utvrditi bitne odrednice njegovog daljnjeg razvoja primjerenog gospodarstvu i lokalnom stanovništvu.

Glavni plan bit će i dokument temeljem kojeg će se u budućnosti financirati projekti iz domene prometa, osobito kada je riječ o sredstvima EU – naime, jedan od preduvjeta mogućnosti financiranja projekata iz domene prometa EU sredstvima je izrađen Masterplan prometa.

Glavni plan će se primjenjivati za razdoblje do 2030. godine (sukladno razdoblju do kojeg je izrađena Strategija prometnog razvoja RH 2017.-2030. godine), a trebao bibiti izrađen do kraja iduće godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU donijelo je u srpnju ove godine Odluku o odobravanju sredstava za sufinanciranje provedbe EU projekta radi sufinanciranja dijela sredstava koje je potrebno osigurati iz vlastitih izvora u provedbi projekta “Glavni plan razvoja prometnog sustava funkcionalne regije Sjeverni Jadran” kojom se vodećem partneru dodjeljuju sredstva u iznosu od 572 tisuće kuna odnosno 40 posto ukupnog vlastitog učešća.

Prilikom potpisivanja, župan Zlatko Komadina izjavio je da su strateški dokumenti vrlo važni za dobivanje izvora financiranja iz Europe te da moraju biti napravljeni po europskoj metodologiji.

– Mi smo i prije gradili po domaćim dokumentima. Nije bilo istarskog ipsilona, autoceste kroz Liku, riječke obilaznice ni ceste za Zagreb u punom profilu. Danas to imamo, ali nam nedostaje poveznica da uđemo na TNT koridore Europske unije, da Jadransko-jonski pravac realiziramo u svim sastavnicama, da se izgradi druga cijev Tunela Učka, Žuta Lokva prema Lici, da se odredi trasa željeznice i krene u realizaciju kao vida prometa koji će poboljšati ekološku sliku Hrvatske kao turističke regije bez kamiona na autocestama. Za razvoj gospodarstva nužan je razvoj prometnog sustava, rekao je Komadina.

Istarski župan Valter Flego istaknuo je da planovi služe da se sagledaju postojeće stanje i planovi za sutra.

– Europa traži usklađenost planova, da mi najprije definiramo naše prioritete koji su usklađeni s europskim prometnicama. Nama su prioriteti bolje spajanje željezničkog i cestovnog prometa na Primorsko-goransku županiju, obnova željezničke trase kroz Istru i prometno povezivanje kroz zračnu luku, rekao je Flego.

Ličko-senjski župan Darko Milinović za ovaj susret tri župana kazao je da on pokazuje da su jedno tijelo kada je interes Hrvatske u pitanju te da žele regiju Sjevernog Jadrana gurati u tom smjeru. Ličko-senjska županija, rekao je Milinović, očekuje puno od ovog plana i infrastrukturne povezanosti. Zainteresirani su za razvoj dva turistička aerodroma u Otočcu i Udbini, imaju velike planove s lukom Senj i nadaju se da ćemo kroz ova sredstva omogućiti da Senj može primati kruzere.

– Ove tri županije imaju 20 posto cestovne infrastrukture Hrvatske i njihova politička snaga pokazatelj je ostatku Hrvatske kako treba djelovati, poručio je Milinović.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!