Dogovorena koalicija SDP-a, HSU-a i PGS-a: Božidar Spasojević za načelnika, Vanja Tancabel za zamjenika @ Lovran

sdp hsu pgs lovran vanja tancabel bozidar spasojevic

Božidar Spasojević kao osnovne crte programa istaknuo je izgradnju marine i komunalne lučice, doma za starije i nemoćne, proširenje groblja, investiciju u parkirnu garažu i POS-ove stanove, dok je Tancabel dodao kako će se raditi na dovršetku sportske dvorane i otkupu terena nogometnog kluba.

Lovran – Božidar Spasojević (SDP) i Vanja Tancabel (HSU) bit će kandidati za načelnika i zamjenika Lovrana na predstojećim lokalnim izborima, na koje će izaći uz podršku tri stranke – SDP-a, HSU-a i PGS-a koje su jučer potpisale koalicijski sporazum.

Uz kandidate i predsjednike lokalnih podružnica Emila Gržina (SDP), Đurđicu Tancabel (HSU) i Nevena Mohorovičića (PGS), potpisivanju su prisustvovali i predsjednik županijske organizacije SDP-a i župan Zlatko Komadina, predsjednik HSU-a i saborski zastupnik Silvano Hrelja te politički tajnik PGS-a Franjo Butorac.

– Mislimo da smo najjača opcija u Lovranu i da smo izgradili kvalitetnu i sveobuhvatnu platformu – od jake socijalne politike koju predstavlja SDP, preko generacijske snage HSU-a do regionalne opcije PGS-a. Dugogodišnjim radom pokazali smo da smo zaslužili povjerenje naših sugrađana, kazao je Spasojević, istaknuvši kako će se u narednom tjednu koaliciji pridružiti i nove političke snage.

Vanja Tancabel dodao je kako iza sebe ima iskustvo rada u turizmu i ugostiteljstvu duže od 15 godina, te kako uz ovu ”generacijsku koaliciju” Lovranci mogu dobiti puno više od onoga što sada imaju, te da se puno toga može napraviti kako bi općina dosegla zasluženu razinu standarda.

– HSU je dosad u svojih 12 godina postojanja u Lovranu izlazio samostalno na izbore i postizao dobre rezultate. S ovom koalicijom stvorili smo kvalitetan plan i program, ponudili kvalitetne ideje, ali i objašnjenje kako riješiti probleme koji u Lovranu postoje, kazala je predsjednica HSU-a Đurđica Tancabel, dodavši da očekuje odličan rezultat na izborima, ali da odluku prepušta građanima Lovrana. Prema očekivanju njenih koalicijskih partnera, zajednička lista trebala bi osvojiti većinu od sedam vijećnika i ”boriti” se za osmoga, a pobjedu se očekuje i u borbi za načelničku poziciju.

Emil Gržin rekako je kako se u borbi za Vijeće mora pobijediti u prvom krugu, jer tu ne postoji ”popravni ispit”, a pobjeda u izborima za načelnika može stići i dva tjedna kasnije. Prema njegovim riječima, Općina Lovran ima dovoljno novca s kojim bi mogla financirati značajne razvojne projekte.
– Drago mi je da smo uspjeli dogovoriti ovu koaliciju, na neki način i generacijsku, kao tri stranke s jasnim programom i djelovanjem. Čeka nas kratka, ali aktivna kampanja, a nakon toga četiri godine intenzivnog rada za bolji Lovran, rekao je predsjednik PGS-a Neven Mohorovičić.

Božidar Spasojević kao osnovne crte programa istaknuo je izgradnju marine i komunalne lučice, doma za starije i nemoćne, proširenje groblja, investiciju u parkirnu garažu i POS-ove stanove, dok je Tancabel dodao kako će se raditi na dovršetku sportske dvorane i otkupu terena nogometnog kluba.

– Vjerujem da ova koalicija dijeli vrijednosna uvjerenja većine građana Lovrana, a ima i pametno posloženu kadrovsku mrežu, pri čemu je mlade gurnula u izvršnu vlast, a starije u vijećničke klupe kao podršku. Ako je točno da HDZ podržava kandidata Akcije mladih, to znači da je glas za IDS i Akciju mladih zapravo glas za HDZ. A ispod Učke građani nisu skloni takvim opcijama, kazao je Komadina.

Silvano Hrelja dodao je kako je u suradnji SDP-a i HSU-a u Lovranu bilo trzavica, ali da su se one uvijek rješavale jer se razgovaralo otvoreno, i da se sada stvorila kvalitetna koalicija ojačana PGS-om, dok je Franjo Butorac zaključio kako vjeruje da ova suradnja može osigurati prosperitet Lovrana i pridobiti glasove većine mještana.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!