Dokapitalizacijom Liburnia Riviera Hoteli povećavaju temeljnu vrijednost na 900 milijuna kuna @ Opatija

lrh_2013

Nije teško izračunati da će time i četiri jedinice lokalne samouprave, odnosno njihova zajednička tvrtka Nova Liburnija osnovana s namjerom upravljanja dionicama LRH, povećati temeljnu vrijednost svoje imovine.

Opatija – Temeljni kapital Liburnia Riviera Hotela trebao bi se u ovoj godini povećati za 33 milijuna kuna, odnosno sa 866 milijuna kuna na gotovo 900 milijuna kuna. Takva odluka naći će se pred dioničarima društva na skupštini sredinom svibnja, a posljedica je prijedloga da se većina dobiti ostvarene u prošloj godini, koja je iznosila oko 35 milijuna kuna, reinvestira kroz dokapitalizaciju tvrtke.

Nije teško izračunati da će time i četiri jedinice lokalne samouprave, odnosno njihova zajednička tvrtka Nova Liburnija osnovana s namjerom upravljanja dionicama LRH, povećati temeljnu vrijednost svoje imovine. Budući da lokalna uprava drži 25 posto dionica tvrtke, povećanjem temeljnog kapitala za oko 110 kuna po dionici, ”zaradit” će otprilike 8,3 milijuna kuna.

Treba napomenuti i da je temeljna vrijednost LRH trenutačno značajno niža od ”stvarne” vrijednosti tvrtke, odnosno vrijednosti po kojima njene dionice kotiraju na burzi, a koje se kreću blizu razine od 4.500 kuna po dionici.
Temeljni kapital povećat će i ”sestrinsko” društvo LRH, Hoteli Cavtat, i to za 18,4 milijuna kuna, čime će se ukupna nominalna vrijednost tvrtke popesti na 145 milijuna kuna.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!