Dokumentarci, slušaonice i Đorđe Balašević @ Ljetna pozornica

Do kraja ovog tjedna na Ljetnoj nas pozornici očekuju brojni zanimljivi događaji, među kojima je vjerojatno najvažniji koncert legendarnog Đoleta koji će se održati u subotu, 11. kolovoza, u 21 sat.

Opatija – Foaje Festivala Opatija, smješten na maloj sceni Ljetne pozornice, i dalje ”drži ritam” svakodnevnih događanja. Večeras, od 21 sat tamo se održava projekcija američkog animiranog filma ”Madagascar 3: Najtraženiji u Europi” redateljskog tima Erica Darnella i Toma McGratha, koji je sinkroniziran na hrvatski jezik.

Dan kasnije, u četvrtak, 9 kolovoza, nastavlja se ciklus dokumentarnog filma ”Ususret 10. Liburnia Film Festivalu” pa će se u 21 sat projicirati biografski film iz kubansko-argentinsko-španjolske produkcije ”Che, novi čovjek” redatelja Tristána Bauera.

Nakon filma, na rasporedu su dva dana posvećena glazbi. U petak, 10. kolovoza, od 21 sat dogodit će se povratak u ”Lude sedamdesete” kroz glazbeni tematski program uz DJ-a koji će puštati teme iz najpopularnijih filmova toga vremena u večeri radnog naslova ”Filmske teme s natruhama hard rocka i disco završnice”. Dan kasnije, u subotu 11. kolovoza ispunjena velika scena Ljetne pozornice dočekat će novo uplovljavanje u opatijsku luku panonskog mornara Đorđa Balaševića.

Nedjelja je namijenjena najmlađima, a niti ova 12. kolovoza neće biti iznimka, jer će se od 21 sat prikazivati američka animirana avantura ”Ledeno doba 4: Zemlja se trese”, također sinkronizirana na hrvatski jezik. A za kraj horora koji za većinu ljudi predstavlja povratak u radni ritam, u ponedjeljak će se prikazati američka SF horor avantura ”Prometej” redatelja Ridleya Scotta s Noomi Rapace, Loganom Marshall-Greenom i Michaelom Fassbenderom u naslovnim ulogama.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!