Dolasci rasli za 3 posto, a noćenja za 5 posto u 2013. godini @ Mošćenička Draga

Arhiva

Arhiva

U 2014. godini draški turistički djelatnici također očekuju nastavak rasta broja noćenja.

Mošćenička Draga – Turistički rezultati čitave Opatijske rivijere u 2013. godini bili su pozitivni, a u plusu je proteklih dvanaest mjeseci, u odnosu na godinu ranije, završila i Mošćenička Draga, gdje je nešto više od 44 tisuće posjetitelja ostvarilo oko 230 tisuća noćenja, što je porast od 3 posto u broju dolazaka te čak pet posto u noćenjima.

Od svih liburnijskih jedinica lokalne samouprave, čini se da je Draga najviše okrenuta stranom tržištu, budući da su domaći gosti činili tek 5 posto u ukupnom zbroju, a prednjačili su Nijemci s 28 posto, Austrijanci s 19 posto te Talijani s 12 posto.

U 2014. godini draški turistički djelatnici također očekuju nastavak rasta broja noćenja.

– Očekujemo barem minimalni rast u odnosu na 2013. godinu, od minimalno 1 posto u broju noćenja. Prema strateškim dokumentima, hotelijeri planiraju popunjenost kapaciteta na razini ove godine, no svake godine dobivamo dodatan broj smještajnih jedinica kod privatnih iznajmljivača što opravdava očekivanja laganog rasta, kazala je direktorica TZ Mošćenička Draga Nensi Dretvić, istaknuvši kako njena općina raspolaže s ukupno 2.840 smještajnih jedinica u hotelima, privatnom smještaju te autokampu.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!