Dolazi Ćiro: Nova hit predstava Tarika Filipovića o životu Miroslava Blaževića stiže na Ljetnu @ Opatija

Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva, što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača, vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu.

Opatija – Nova hit predstava, monodrama jednog od naših najpoznatijih glumaca i televizijske zvijezde Tarika Filipovića – “Ćiro”, o životu Miroslava Ćire Blaževića, dolazi u Opatiju, a izvedba će se održati u ponedjeljak, 14. kolovoza u 21 sat na maloj Ljetnoj pozornici.

Nogomet, kao nijedan drugi sport, izaziva buru reakcija, o njemu se polemizira, obožava ga se i napada. Stadioni, navijanja, reprezentacije, svjetska, europska prvenstva, sve to toliko obilježava svakodnevicu da se ti važni datumi gotovo mogu upisivati u kalendar kao državni praznici. Euforija je do vrhunca, stoga se tema ove monodrame nametnula sama. No, osim nogometa u širem smislu, ovdje je u središtu pažnje nešto mnogo zanimljivije. Osoba, karakter, jedna nogometna ikona, koja uz svoje ime veže više asocijacija i anegdota nego bilo koja druga urbana legenda.

– Na koji je način ličnost Ćire Blaževića inspirirala Tarika Filipovića nakon dugogodišnjeg prijateljstva, što je Ćiro Blažević predstavljao za Tarika kroz njegovo sazrijevanje, kao čovjeka i kao strastvenog nogometnog navijača, vidjet ćemo kroz ovu duhovitu, ali i dirljivu monodramu, kazala je Petra Borovac iz Festivala Opatija.

Osebujan i neponovljiv nogometni trener svih trenera, kako su ga prozvali na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. čije rečenice citiraju dan danas, njegovo slavno “sine moj” dalo mu je neizbrisiv osobni pečat, kao i njegova neposrednost, ali i ekscentričnost. Sve to jamči zanimljivu i duhovitu predstavu…

Cijena ulaznice je 90 kuna, a mogu se kupiti u uredima Festivala Opatija i preko sustava Mojekarte.hr. Na dan predstave, blagajna na ulazu u malu Ljetnu pozornicu bit će otvorena od 20 sati.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!