Donacije opatijskim vatrogascima i obitelji Marčeta @ Opatija

Ekipa Opatije iz showa ‘Pjevaj moju pjesmu’ donirala je nagradu u humanitarne svrhe…

Javnoj vatrogasnoj postrojbi poklonjena je nosiljka za izvlačenje stradalih u nesrećama, a Zoranu Marčeti, samohranom ocu petero djece, 10.000 kuna poklonili su natjecatelji showa ”Pjevaj moju pjesmu”.

Opatija – Prostorije Kluba 60+ ispratile su jučer čak dvije humanitarne donacije, pri čemu je jedna otišla u ruke djelatnika Javne vatrogasne postrojbe Opatija, koji su ”na poklon” od Crvenog križa dobili dasku i pribor za imobilizaciju kod izvlačenja stradalih u nesrećama.

– Crveni križ voli primati donacije, ali voli i darivati, a još je ljepši osjećaj kada znaš da je donacija stigla u prave ruke i u pravo vrijeme. Tijekom Dana solidarnosti, koji se obilježava diljem Hrvatske 14. listopada, kroz razne smo akcije prikupili preko 15.000 kuna, a dio tih sredstava odlučili smo izdvojiti i za pomoć vatrogascima, jer znamo kako vrijedno rade, a koliko im uvijek nedostaje adekvatne opreme, kazala je ravnateljica CK Opatija Gordana Grgurina.

Donaciju su primili zapovjednik JVP Mladen Šćulac i njegov zamjenik Gordan Filinić.

– Često sudjelujemo u intervencijama na terenu, i nikad nam nije dovoljno opreme za te poduhvate. Ovo je specijalizirana nosiljka koja može s teško dostupnih mjesta izvlačiti osobe na najsigurniji i najbrži način, kazao je Šćulac.

Crveni križ Opatija pokazao se i kao ”katalizator” u drugoj jučer dodijeljenoj donaciji, jer je kao primatelje nagrade koju je na showu ”Pjevaj moju pjesmu” osvojila opatijska (liburnijska) ekipa predložila obitelj Marčeta iz Lovrana. Samohrani otac petero djece, Zoran Marčeta, opterećen je i velikim troškovima liječenja svog teško bolesnog sina.

– Zahvaljujem se na donaciji, jako će nam dobro doći. Iskoristit ćemo je najvećim dijelom na lijekove za mog sina, budući da većinu skupe terapije ne dobiva putem HZZO-a. Nadam se da ću se i ja na sličan način biti u prilici odužiti nekome, a vas sam pratio na televiziji, doista ste lijepo pjevali i, što se mene tiče, mogli ste proći dalje do finala, kazao je Marčeta, kojem su Antonio Krištofić, Kristina Božić, Tihomir i Ivana Franjković i David Danijel uručili 10.000 kuna.

Davor Žic / Liburnija.net