Donatorski bal Crvenog križa prikupio 50 tisuća kuna @ Opatija

crveni_kriz…ovo je jubilarno, deseto izdanje Donatorskog bala, a svih dosadašnjih devet godina završilo je uspjehom…
…Sredstva su namjenjena Centru za rehabilitaciju ”Fortica”, a do kraja godine prikupit će se i puni iznos potreban za klimatizaciju prostora i postavljanje lifta za invalide…

Opatija – Donatorski bal Zajednice društava Crvenog križa Primorsko-goranske županije održan je ovog petka navečer u opatijskom hotelu ”Ambasador”.
I ovom prilikom prikupljen je velik iznos kojim će se pomoći Centru za rehabilitaciju ”Fortica” iz Kraljevice koji pruža cjelokupnu uslugu zbrinjavanja i rehabilitacije osoba s oštećenjima u razvoju do navršene 21. godine života. Do sada je prikupljeno 50 tisuća kuna, a do kraja godine trebalo bi se prikupiti i ostatak do potrebnih 60 tisuća.
– S tim sredstvima klimatizirat će se prostor centra i ugraditi liftovi za invalidne osobe koji će im pomoći da savladaju stepenice. Uz sredstva koja još skupljamo, do kraja godine uspjet ćemo u potpunosti ispuniti cilj i prikupiti 60 tisuća kuna, koliko iznosi potrebna investicija, kazao je ravnatelj zajednice Darko Varljen.
Ovo je jubilarno, deseto izdanje Donatroskog bala, a u svih devet dosadašnjih godina akcija je završila uspješni i prikupljena su sredstva kojima su se financirali razni humanitarni projekti na prosturu Županije.
– I ove godine imali smo krcatu dvoranu, i našem pozivu na humanitarstvo odazvali su se brojni donatori i pokrovitelji. Bila je to večer ugodnog druženja, a i zabavni program bio je odličan, jer nastupili su brojni izvođači s festivala MIK, pa smo i program prigodno nazvali “MIKovci za Forticu”, zaključio je Varljen.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!