Donirajte i pomognite programe Društva “Naša djeca”

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Želja nam je potaknuti kulturu davanja i zalaganja za opće, javno dobro u najširoj javnosti te podizanja svijesti da je ulaganje u dobrobit vrijednost koja obogaćuje svakog pojedinca koji daje. Mjesec prosinac je vrijeme darivanja pa želimo potaknuti donatore da pomognu rad naše udruge, kazala je Tea Jelača.

Opatija – Sandra Turkalj i Tea Jelača iz Društva “Naša djeca” Opatija predstavile su na konferenciji za medije načine i oblike podrške rada DND-a.

– Želja nam je potaknuti kulturu davanja i zalaganja za opće, javno dobro u najširoj javnosti te podizanja svijesti da je ulaganje u dobrobit vrijednost koja obogaćuje svakog pojedinca koji daje. Mjesec prosinac je vrijeme darivanja pa želimo potaknuti donatore da pomognu rad naše udruge. Donirana sredstava utrošit ćemo za provedbu i razvijanje besplatnih programa za djecu s teškoćama u razvoju, savjetovalište za djecu i roditelje “Prijatelj” i Pomoć u učenju. Kroz programe i aktivnosti naše udruge prođe i do dvjestotinjak djece tjedno, a naše su sve aktivnosti, osim likovne sekcije i plesa, za svu djecu besplatne. Dječje siromaštvo nije problem kojeg susrećemo samo u afričkim zemljama, već i u našoj bližoj sredini, stoga pozivamo sve koji mogu, da podrže naše programe u nekom od oblika financiranja koje nudimo – suradnjom u provedbi programa, jednokratno ili višekratno doniranje sredstava za programe te sponzorstvo, kazala je Tea Jelača.

Sandra Turkalj predstavila je još jedan način pomoći u prikupljanju sredstava dobrotvornim i neprofitnim organizacijama, a riječ je o online donacijskoj platformi ZaDobroBIT.hr/GivenGain, kojoj se priključilo i Društvo “Naša djeca” Opatija.

– Priključenje platformi i edukaciju u korištenju omogućila nam je Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva. ZaDobroBIT.hr/GivenGain je internetska stranica koja povezuje neprofitne udruge u Hrvatskoj i GivenGAin online platformu koja spaja neprofitne organizacije i donatore cijelog svijeta te pomaže aktivistima u prikupljanju novca za svoje omiljene organizacije. Svakom pojedincu omogućeno je da malim novčanim prilogom, jednostavno, sigurno i brzo podrži rad organizacije u koju vjeruje. DND poziva sve dobročinitelje da prepoznaju potrebe djece i putem GivneGain platforme na web adresi www.drustvo.givengain.org podrži projekte Putujuća dječja knjižnica i Promijenimo 12 života zajedno. Cilj projekta Putujuća dječja knjižnica je približiti djeci čitanje i omogućiti dostupnost knjigama, a radi se o gradnji malih putujućih knjižnica na dječjim igralištima na području Opatije. Cilj projekta Promijenimo 12 života zajedno je pomoći dvanaestoro djece slabijeg imovinskog statusa te im omogućiti pohađanje aktivnosti koje djeci nudimo u slobodnom vremenu, objasnila je Sandra Turkalj.

Društvo “Naša djeca” jednim se dijelom financira iz proračuna Grada Opatije i općina Lovran i Mošćenička Draga, jednim dijelom od projekata na raspisane natječaje ministarstva, a jednim dijelom kroz razne oblike samofinanciranja udruga, poput članarina i proslava dječjih rođendana. – Tražimo potencijalne strateške partnere i podupirajuće članove. Pozivamo sve zainteresirane da otkupe likovne radove poznatih umjetnika koje su nam donirali kao i da “ubace” priloge u kasice u ljekarnama u Opatiji i Lovranu te poslovnici Fine. Mala godišnja donacija za djecu velika nam je podrška, a donacijom postajete članovi Kluba prijatelja DND Opatija i dio zajednice “Za sretno dijete”, istaknule su Sandra i Tea te pozvale sve građane da pomognu rad udruge.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

error: Content is protected !!