Doprinos cjelogodišnjoj sezoni za cijelu rivijeru: Brseč će dobiti luksuzno golf igralište @ Mošćenička Draga

Brseč

Turističke statistike govore da je vrhunac golf sezone od veljače do lipnja te od rujna do studenog, a danas je održan sastanak na kojem su načelniku Mošćeničke Drage Riccardu Staraju podršku u realizaciji zahtjevnog projekta obećali kolege iz ostalih jedinica lokalne samouprave na Opatijskoj rivijeri.

Brseč – Na području sjeverno od Brseča planirana je izgradnja igrališta za golf sa 18 polja s pratećim sadržajima, golf kućom s hotelskim smještajem te manjim brojem kuća i vila.

Nakon donošenja Strategije razvoja turizma RH i Akcijskog plana razvoja golfa u RH stečeni su preduvjeti za realizaciju ovog projekta Općine Mošćenička Draga, a danas je održan inicijalni sastanak načelnika Općine Mošćenička Draga Riccarda Staraja s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem te načelnicima Općina Lovran i Matulji Bojanom Simoničem i Marijom Ćikovićem s ciljem zajedničke podrške ovom projektu.

– Poznato je da golf sadržaji produžuju turističku sezonu na gotovo cijelu godinu. Turističke statistike govore da je vrhunac golf sezone od veljače do lipnja te od rujna do studenog. Golf igralište Brseč imat će veliki doprinos podizanju kvalitete ponude cijele Opatijske rivijere te stoga ovaj projekt u potpunosti podupiremo, istaknuto je na sastanku.

Golf igralište Brseč je uvršteno u županijski i općinski prostorni plan, napravljen je idejni projekt a trenutno se priprema dokumentacija za izdavanje lokacijske dozvole. Projekt će biti ponuđen potencijalnim investitorima i partnerima kako bi se zatvorila financijska konstrukcija.

D. Ž. / PodUčkun.net