Dora Biondić pobjednica Mouratoglou Ten-Pro Global Junior Tour turnira do 11 godina u Nici

Dora Biondić pobjednica Mouratoglou Ten-Pro Global Junior Tour turnira do 11 godina u Nici

Pobjednica Dora Biondić i trener Denis Kurilić

I na svome trećem nastupu, kao i na prethodna dva, Dora je osvojila turnir ovaj put u kategoriji do 11 godina!

Opatija – Nakon prošlogodišnjeg Ten-Pro Global Junior Tour u akademiji Rafaela Nadala Movi star turnira u Manacoru (Palma de Mallorca) te u lipnju mjesecu ove godine na Ten-Pro Global Junior Tour Kim Klijsters Academy turniru u gradu Bree (Belgija), Dora Biondić nastupila je i na svome trećem TEN PRO GLOBAL Junior Open Tour u akademiji Patrica Mouratoglou-a turnira u Nici (Francuska). Patrick Mouratoglou je od 2012. trener Serene Williams, najtrofejnije tenisačica današnjice. I na svome trećem nastupu, kao i na prethodna dva, Dora je osvojila turnir ovaj put u kategoriji do 11 godina!

Zajednička slika svih finalista i pobjednika

— U Dorinoj kategoriji do 11 godina prijavljeno je 48 tenisačica, koje su bile raspoređene po rejtingu u tri skupine po 16 igračica! U svojoj skupini pobjeđivala je redom: Emma Touminen, Finska (6:1,6:2), Kheyla Giannotta, Belgija (6:3,6:2), Sarah Ben Aba, Turska (6:2,6:2), te u finalu Lilli Tagger, Austrija (6:3,6:3). U ostale dvije kategorije pobjednice su bile: Alexia Ioana Tatu iz Rumunjske i Flora Johnson iz Engleske. Od tri pobjednice stvorena je round robin skupina, te su u međusobnim susretima odlučile o pobjednici turnira do 11 godina. Prvi susret s rumunjskom tenisačicom Tatu naša Dora je izgubila rezultatom 2:1 (3:6,6:3,tie break 2:10). A kako je engleska tenisačica pobijedila Tatu, međusobni susret odlučivao je o pobjednici. Dora je morala pobijediti rezultatom 2:0 zbog količnika poena, što je i učinila (6:4,6:3). Još jedan lijepi uspjeh Dore, te veliko iskustvo u njenoj daljnjoj teniskoj karijeri, kazao je Denis Kurilić, trener TK Opatija.

Ten-Pro Global Junior Tour je serija internacionalnih teniskih turnira mladih visoko talentiranih igrača. Ciljana skupina su ambiciozni, talentirani igrači i igračice tenisa iz cijeloga svijeta u kategorijama od 10 pa do 15 godina. Serija je to od 6 internacionalnih turnira godišnje u Europi ( Belgija, Nizozemska, Njemačka, Španjolska) te u USA. Turnir je trajao od 27. listopada do 3. studenog uz nastup 453 tenisača i tenisačica, a odigrano je ukupno 275 susreta u sedam muških i sedam ženskih kategorija.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net