Dovršen projekt rekonstrukcije i opremanja dnevnih bolnica riječkog KBC-a – Ukupno obnovljeno 12 jedinica na lokalitetima Rijeka, Sušak i Kantrida

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosila je 49.8 milijuna kuna kojih je gotovo u potpunosti (99.93%) uplaćeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Rijeka – Zaključen je projekt „Rekonstrukcija i opremanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija KBC-a Rijeka“ koji je obnovio i opremio 12 klinika i zavoda na bolničkim lokalitetima Rijeka, Sušak i Kantrida.

Ovim trogodišnjim projektom, koji je krenuo polovicom 2016. godine, u riječki je KBC uloženo gotovo 21 milijuna kuna u izvođenje građevinsko-obrtničkih i elektroinstalaterskih radova, radova na termotehničkim instalacijama i hidroinstalacijama uz prateće usluge stručnog nadzora, te više od 27 milijuna kuna za nabavu i ugradnju opreme za funkcionalno osposobljavanje dnevnih bolnica i dnevnih kirurgija.

Ukupna financijska vrijednost projekta iznosila je 49.8 milijuna kuna kojih je gotovo u potpunosti (99.93%) uplaćeno iz Europskog fonda za regionalni razvoj putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“.

Projektom su obnovljene Klinika za kirurgiju (na dvama lokalitetima Rijeka i Sušak), Klinika za ginekologiju i porodništvo, Klinika za oftalmologiju, Klinika za neurologiju, Klinika za psihijatriju, Zavod za gastroenterologiju, Klinika za urologiju, Zavod za kardiovaskularne bolesti, Zavod za pulmologiju, Zavod za fizikalnu i rehabilitacijsku medicinu te Klinika za pedijatriju i prostori za fizikalnu terapiju u Dječjoj bolnici Kantrida.

Završetkom projekta ovi su prostori, koji se protežu na oko 2500 kvadratnih metara u 15 građevina, opremljeni i osposobljeni za rad sa suvremenom opremom, poboljšani u aspektu dostupnosti za osobe s invaliditetom i poteškoćama u kretanju te povećani fizičkim kapacitetom.

Među novom nabavljenom opremom istaknuti su novi endoskopski stup za ginekološku salu, egzoskeletni robot za automatiziranu terapiju ruke i ESWL uređaj za ultrazvučno razbijanje bubrežnih kamenaca.

Predstavljanju rezultata projekta u Sali za sastanke Klinike za kirurgiju u glavnoj zgradi riječke bolnice nazočili su ravnatelj KBC-a Davor Štimac, ministar zdravstva Milan Kujundžić, državna tajnica Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU Spomenka Đurić i pomoćnik ravnatelja Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU (SAFU) Mislav Sovulj, uz prisustvo zamjenika gradonačelnika Rijeke Nikole Ivaniša i pročelnice Ureda za zdravstvo PGŽ-a Đulije Malatestinić.

Ravnatelj riječkog KBC-a Davor Štimac naveo je kako će doprinos ovog značajnog projekta omogućiti smanjenje broja prijema stacioniranih pacijenata te povećanje broja pacijenata u dnevnim bolnicama, sve sa željom za potpunijom, adekvatnijom i financijski isplativijom zdravstvenom zaštitom pacijenata.

„Ova kapitalna investicija će transformirati naš rad i dovesti do bržeg usluživanja bolesnika na dnevnoj bazi“, rekao je Štimac, zahvalivši svima koji su sudjelovali i omogućili realizaciju ovog projekta, kao i Gradu Rijeci na prošlogodišnjoj donaciji za uređenje Klinike za kirurgiju i Klinike za internu medicinu.

Ministar zdravstva Milan Kujundžić kazao je kako će novoopremljeni prostori KBC-a Rijeka, a posebno suvremeni medicinski uređaji, mnogo značiti velikom broju stanovnika riječke regije koji gravitiraju ovoj bolnici. „Na Sušaku smo prošle godine otvorili objedinjeni hitni prijem, nabavili opremu za riječku radiologiju, kardiologiju i ginekologiju, a nadamo se da ćemo skoro osigurati i financijska sredstva za nastavak izgradnje nove bolnice na Sušaku“, rekao je ministar Kujundžić.

Dodatne informacije o projektu možete pronaći na web stranicama KBC-a Rijeka.

error: Content is protected !!