Drama na Crekvini – Ljubavna pisma Staljinu u vrelu kastavsku noć unijela teška pitanja o odnosu moći i slobode

Zanimljiva predstava koja govori o umjetničkom integritetu i sposobnosti velikih pisaca da prkose političkim moćnicima oduševila je  publiku okupljenu na Crekvini.

Kastav – Kazalište Planet art gostovalo je sinoć na Crekvini gdje je u sklopu programa Kastafskog kulturnog leta održana predstava „Ljubavna pisma Staljinu“ prema tekstu suvremenog španjolskog dramatičara Juana Mayorge. Zanimljiva i „drska“ drama, u režiji Saše Broz, u svoj je fokus uzela odnos Mihaila Bulgakova i Josifa Visarionoviča Staljina, istražujući odnos totalitarizma i umjetnosti te cijenu slobode kroz odnos jednog od najznačajnijih ruskih pisaca i jednog od najstrašnijih svjetskih diktatora.

Povijesnu fikciju inspiriranu crticom iz stvarnog života njezinih protagonista „nose“ dva izvrsna glumca u glavnim ulogama – Franjo Dijak kao Bulgakov i Marko Torjanac kao Staljin, a pridružuje im se Anastasija Jankovska kao piščeva supruga Jelena Andrejevna.

Zanimljiva predstava koja govori o umjetničkom integritetu i sposobnosti velikih pisaca da prkose političkim moćnicima oduševila je publiku okupljenu na Crekvini.

Program Kastafskog kulturnog leta nastavlja se s History film festivalom koji će gostovati s filmom ‘Liga egzotičnih plesačica’. Projekcija filma na rasporedu je 21. kolovoza s početkom u 21 sat pod Gradskom ložom, uz slobodan ulaz.

 

error: Content is protected !!