Dramski studio u Mošćeničkoj Dragi – Počeli upisi u kazališne radionice

Dramski studio u Mošćeničkoj Dragi – Počeli upisi u kazališne radionice

Zoran Josić

– Nakon što polaznici usvoje elementarne zadatke glumačke izvođačke umjetnosti omogućiti im nastup pred publikom te u kontinuitetu nastaviti raditi s njima, pripremati ih za daljnje nastupe, poručio je voditelj radionice Zoran Josić.

Mošćenička Draga – Počeli su upisi u Dramski studio koji će s prvim danima listopada početi djelovati u građevini javne namjene u centru mjesta, a vodit će ga dipl. glumac i dramski pedagog Zoran Josić.

– S prvim satom krećemo u prvom tjednu listopada, a radionice bi se odvijale tijekom cijele školske godine, sa završnim nastupom na kraju godine, a namijenjene su djeci i mladima (osnovnoškolci/srednjoškolci). Cilj ovakvih radionica je razvijati i poticati dramsko i scensko stvaralaštvo. Razvijati sposobnosti i potencijale, razvoj glumačkih, komunikacijskih i socijalnih vještina, spontanost i kreativnost te stvoriti autentično dramsko i kazališno iskustvo. Važno je aktivno sudjelovati i marljivo raditi, poticati i razvijati maštu i kreativnost, razvijati humanost i etičnost, razvijati samopouzdanje, dijeliti poslove, obveze i zadatke unutar grupe, surađivati, pomagati, slušati i uvažavati prijedloge ostalih članova grupe, razvijati osjećaj pripadnosti grupi, svoj rad temeljiti na poštovanju, toleranciji i suradnji, uvažavanju tuđih mišljenja i stavova te iskazati svoje vlastite. To polaznicima daje priliku unaprijediti i proširiti vještine i znanja o glumi, teatru te umjetničkom procesu stvaranja javnog nastupa. Polaznike ćemo tako upoznati s pojmovima, procesom kazališne umjetnosti te prirodom dramskog izraza; prije svega glume. Omogućit ćemo im dramsko stvaranje u skladu sa sposobnostima i uzrastom te nadarenim polaznicima i polaznicima s teškoćama pomoći u razvijanju njihovih sposobnosti. Razvijati interes za radnu kulturu, istraživački i kreativni rad, sposobnosti mišljenja, odlučivanja, apstrahiranja, shvaćanja umjetničkog koncepta. Razvijati pažnju i koncentraciju, razvijati sposobnost izražavanja govorom i pokretom. Nakon što polaznici usvoje elementarne zadatke glumačke izvođačke umjetnosti omogućiti im nastup pred publikom te u kontinuitetu nastaviti raditi s njima, pripremati ih za daljnje nastupe, poručio je voditelj radionice Zoran Josić.

Radionice će se odvijati jednom ili dva puta tjedno po dva blok školska sata, dok će se termini naknadno dogovoriti s roditeljima i polaznicima. Zainteresirani polaznici mogu se javiti voditelju na sljedeće kontakte – e-mail: zoranjosic@yahoo.com ili 091 943 68 89.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net