Draški vijećnici jednoglasno podržali rekordni proračun

Proračun je rekordno velik jer su u projekciji sredstva iz EU fondova te riječke i liburnijske aglomeracije koja se odnosi na vodovod i kanalizaciju te tri projekta obnove kulturne baštine i groblje u Brseču.

Mošćenička Draga – Nakon Lovrana i draški vijećnici jednoglasno su podržali proračun za 2019. godinu koji iznosi rekordnih 28 milijuna kuna.

Kako je istaknuto prilikom predstavljanja planirani prihodi od poreza iznose nešto više od 5 milijuna kuna, prihodi od imovine dostižu gotovo dva milijuna kuna, 2,5 milijuna kuna otpada na poreze i naknade, dok 14 milijuna kuna u drašku kasu dolazi iz EU fondova.

– Proračun je rekordno velik jer su u projekciji sredstva iz EU fondova te riječke i liburnijske aglomeracije koja se odnosi na vodovod i kanalizaciju te tri projekta obnove kulturne baštine i groblje u Brseču. Također, očekujemo početak radova na projektu proširenja luke, a od ostalih projekta tu su i razvoj golfa te turističkih zona i pristupnih cesta. Također, želim naglasiti da Draga ima samo jedan kredit podignut za uređenje nerazvrstanih prometnica koji će se isplatiti kroz nekoliko godina i nećemo se više zaduživati dok ne bude prijeko potrebno za kapitalne infrastrukturne investicije, istaknuo je draški načelnik Riccardo Staraj uz napomenu da su povukli sto tisuća kuna za projekt pokrivanja bežičnog interneta.

 

error: Content is protected !!