Dražen Mitrović najavio saborske planove: zdravstveni turizam, poticanje nataliteta i zaštita starih i bolesnih @ Opatija

drazen_mitrovic_reformisti

Između ostalog, Reformisti nude puni iznos plaće za vrijeme čuvanja trudnoće i porodiljnog dopusta u trajanju od godine dana, besplatan vrtić sufinanciran od strane gradova i države, besplatne udžbenike na školskim klupama prvi dan škole, jednakost za svu djecu sa školskim uniformama te besplatan prijevoz i školski bus za mlađu djecu.

Opatija – Dražen Mitrović, predsjednik opatijskog ogranka Narodne stranke – Reformisti predstavio je svoj politički program za predstojeće parlamentarne izbore.

Među ostalim, istaknuo je kako planira ojačati udravstveni turizam od Opatije do Crikvenice.

– Vratiti Opatiji statusa klimatskog lječilišta jedan je od ciljeva koalicije Uspješna Hrvatska i moj osobni cilj. Turizam tijekom cijele godine, otvoreni hoteli, puna zaposlenost moguća je upravo vraćanjem korijenima opatijskog turizma. Ako znamo da je u zdravstvenom turizmu potrošnja po gostu četiri puta veća od uobičajene i da se kreće između 250-270 eura po danu onda je sasvim jasno da je to cilj koji moramo ostvariti pošto-poto, kazao je Mitrović, koji je 8. na listi Uspješne Hrvatske koju u 8. izbornoj jedinici predvodi Slavko Linić.

Dodao je kako će potreban novac potražiti u Ministrstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kako bi se znatno ubrzao proces.

– Također ćemo smanjiti PDV za male iznajmljivače na razinu koja je u rangu susjednih konkurentskih zemalja. Naime nema logike da jači od nas imaju povoljnije stope i da budu konkurentniji, a da mi sami sebe sabotiramo dok se razvijamo, kazao je Mitrović.

Značajna pažnja posvećena je zaštiti majki, djece i obitelji, odnosno poticajima za povećanje nataliteta. Između ostalog, Reformisti nude puni iznos plaće za vrijeme čuvanja trudnoće i porodiljnog dopusta u trajanju od godine dana, besplatan vrtić sufinanciran od strane gradova i države, besplatne udžbenike na školskim klupama prvi dan škole, jednakost za svu djecu sa školskim uniformama te besplatan prijevoz i školski bus za mlađu djecu.

– Ovaj mali paket jednostavnih mjera izbrisat će roditeljima i djeci čitav niz svakodnevnih problema, a državi pomoći riješiti strateško pitanje nataliteta i dugogodišnjeg trenda smanjenja stanovništva, kazao je Mitrović, dodavši da se zalaže za zadržavanje materijalnih prava umirovljenika, odnosno da je protiv rezanja i umanjivanja mirovina umirovljenika.

– Snažno sam protiv smanjenja postotka invaliditeta gluhih i slijepih osoba odnosno tražit ću vraćanje postotka na 100 posto. Za kronične i teške bolesnike tražit ću povećanje liste lijekova, a svim pacijentima omogućiti pravo izbora proizvođača lijekova bez da im se nameću jeftinije i lošije verzije, zaključio je Mitrović.

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!