Drugi Matulji Etno Jazz Festival održava se ove nedjelje na krovu sporstke dvorane

matulji-etno-jazz_logo_2014

Ovaj festival održava se u sklopu Trifonija Music glazbenog programa Matuljskih ljetnih večeri, a pokrenut je prošle godine s ciljem promocije i spoja elemenata autohtone glazbe i jazza, kao i čakavske domaće besedi.

Matulji – Drugi Matulji Etno Jazz Festival održat će se ove nedjelje, 27. srpnja na krovu sportske dvorane u Matuljima, s početkom u 21 sat, a organizatori su najavili da će se u slučaju kiše program preseliti u prostor dvorane. Ovaj festival održava se u sklopu Trifonija Music glazbenog programa Matuljskih ljetnih večeri, a pokrenut je prošle godine s ciljem promocije i spoja elemenata autohtone glazbe i jazza, kao i čakavske domaće besedi te drugih autohtonih jezičnih i glazbenih izričaja, i to u suradnji Općine Matulji s vrhunskim jazz glazbenicima Spartacom Črnjarićem, Zvjezdanom Ružićem, Vedranom Ružićem te Franjom Črnjarićem koji žive i rade upravo na području ove općine.

Na koncertu će nastupiti grupa ‘‘The Cats’‘ koju uz četvoricu matuljskih glazbenika čine i Adrijano Bernobić na bubnjevima, Branko Sterpin na trubi te mlada i kvalitetna vokalistica Tina Vukov, a na repertoaru će se naći poznate skladbe s Melodija Istre i Kvarnera u jazz aranžmanima napisanima posebno za ovu priliku. Tako će publika moći doživjeti drugačije verzije popularnih pjesama kao što su ‘‘Mularija’‘, ‘‘Čaje ča’‘, ‘‘Moja je nona imela butigu’‘, ali i poznatog napjeva ‘‘Prišal je h Matujan voz kapuza’‘. Program se odvija pod pokroviteljstvom Općine Matulji, a ulaz je slobodan.

matulji-etno-jazz_logo

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!