Drugo izdanje biciklijade Putevima šparoga starta ove subote iz Mošćeničke Drage

Okupljanje sudionika i prijave sudionika počet će u 9 sati na rivi u Mošćeničkoj Dragi dok je zajednički start predviđen u 10 sati.

Mošćenička Draga – Rekreativna biciklijada Putevima šparoga će se održati u subotu, 6. travnja u Mošćeničkoj Dragi u sklopu Dana šparoga, a pokrovitelj i suorganizator biciklijade je Turistička zajednica Općine Mošćenička Draga. Drugo izdanje biciklijade Putevima šparoga osim same vožnje i upoznavanja kulturno-povijesnih znamenitosti pružit će vam još jednom uživanje u delicijama od divlje šparoge. Okupljanje sudionika i prijave sudionika počet će u 9 sati na rivi u Mošćeničkoj Dragi dok je zajednički start predviđen u 10 sati.

– Iz centra Mošćeničke Drage krećemo Jadranskom magistralom u smjeru Brseča i Zagore gdje ćemo posjetiti izložbu kamenih skulptura na otvorenom poznatog akademskog kipara Ljube de Karine. Po povratku u Brseč nam slijedi degustacija specijaliteta od šparoga koja će nam jako dobro doći prije laganog uspona do Svete Jelene. Od Svete Jelene se spuštamo do uvijek atraktivnih Mošćenica te nastavljamo do cilja u Mošćeničkoj Dragi i zaslužene fritaje od šparoga s čime ćemo zaključiti ovogodišnje Puteve šparoga, najavili su organizatori.

Kotizacija iznosi 40 kuna, a uključuje ručak, degustacije, organizaciju i vođenje. Duljina rute je 25 kilometara, ukupni uspon 450 metara, a vozi se isključivo po asfaltu.

error: Content is protected !!