Drugo izdanje Coffeehouse debate u Continentalu na rasporedu ovog četvrtka

Arhiva

Arhiva

Panel diskusija uz ‘kafe’ zakazana je za četvrtak, 20. studenog u vremenuo od 18 do 20 sati, a ovotjedni panelisti biti će Korado Korlević, poznati erudit, astronom i znanstvenik sa Zvjezdarnice Višnjan te dr.sc. Nebojša Zelić, politički filozof sa Odsjeka za Filozofiju na Sveučilištu u Rijeci.

Opatija – Nakon prve tribine posvećene GMO-u na kojoj su se profilirala brojna zanimljiva pitanja vezana uz globalnu ekonomiju, ekologiju te neutralnost i autoritet znanosti, u fokus nam sve više ulazi upitna održivost razvoja našeg društva. U situaciji u kojoj se čini da se težište globalne ekonomije sve više prebacuje na istok, u kojoj još nije pronađena dostojna alternativa ograničenim fosilnim gorivima, u kojoj su velika i značajna znanstvena otkrića sve rjeđa, a nejednakosti u društvu sve veće i nepravednije, moramo se ozbiljno zapitati kakva je održivost gospodarskog, tehnološkog, znanstvenog i socijalnog razvoja našeg društva.

Arhiva: Korado Korlević @ Liburnicon 2010.

Arhiva: Korado Korlević @ Liburnicon 2010.

– U sljedećoj ćemo panel diskusiji pokušati odgonetnuti što sve potkopava trenutni razvoj našeg društva, koje su nam alternative i kada je (i kako) sve krenulo u krivom smjeru. Naši će panelisti biti Korado Korlević, poznati erudit, astronom i znanstvenik sa Zvjezdarnice Višnjan te dr.sc. Nebojša Zelić, politički filozof sa Odsjeka za Filozofiju na Sveučilištu u Rijeci. Kroz kraća predavanja i dulju raspravu naši će panelisti, zajedno sa svima prisutnima, pokušati dati odgovore na neka od pitanja koja nam se nameću, sagledati alternative i naučiti nešto novo, te se podružiti u ugodnoj jesenskoj atmosferi Kavane Continental, istaknuli su organizatori.

Panel diskusija uz ‘kafe’ zakazana je za četvrtak, 20. studenog u vremenuo od 18 do 20 sati.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!