Drugo izdanje Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festivala ove subote u Voloskom

Festival će okupiti veliki broj glazbenika, umjetnika i majstora kulinarstva iz naše regije.

Volosko – Drugi po redu ovogodišnji «Voloskana – Music, Arts and Gastronomy festival» koji je u lipnju okupio brojne posjetitelje u Voloskom održat će se u subotu 31. kolovoza s početkom u 19 sati.

Volosko ima dugogodišnju tradiciju održavanja pojedinih događaja čije su teme kultura, glazba i gastronomija. S ciljem kvalitetnog spajanja kulturno-umjetničkog i gastronomskog sadržaja, osmišljen je festival pod nazivom Voloskana koji će objediniti tradicionalne događaje u jednu manifestaciju. Povrh održavanja tradicije i identiteta Voloskog kao ribarskog mjesta s bogatom gastronomskom ponudom, kulturnim sadržajem i umjetničko-glazbenim izvedbama, festival će težiti ka tome da se etablira kao urbana i atraktivna manifestacija za posjetitelje različitih interesa i životne dobi.

– Nakon prilično uspješnog premijernog izdanja Voloskane u lipnju, odlučili smo se za organizaciju još jednog festivala. Bit će to najbolji završetak ljetne sezone za sve ljubitelje dobre zabave. Naši ugostitelji zaduženi su za gastronomsku ponudu, a sve posjetitelje htjeli su iznenaditi s ponudom delicija s njihovih jelovnika stoga nećemo kvariti iznenađenje. Glazbenici su se vrlo rado odazvali našem pozivu tako da će i ovoga puta nastupati zvučna imena elektronske i jazz glazbe te mnoge mlade nade čije vrijeme tek dolazi. Brojni umjetnici, slikari, kipari, performeri i mnogi drugi obogatit će program svojim rukotvorinama i nastupima, poručili su organizatori Domagoj Tramontana, Andrej Pošćić i Marsel de Privitellio.

Od zvučnijih imena koji će nastupiti na drugoj po redu Voloskani valja istaknuti Vedrana Ružića i Denisa Razumovića – Razza. Ljubitelji urbane glazbe moći će uživati u nastupima DJ-a poznatih pod umjetničkim imenima: Bronski, Marcel, Soulfreq i mnogih drugih. Za kulinarski užitak posjetitelja bit će zaslužni majstori kuhinje gastro-kutaka: Veranda, Moho, Valle Losca, Plavi podrum i Boem, dok će za slatke užitke biti zadužen KaoKakao. Pivovara i pivnica King’s cafe ponudit će izvrsno craft pivo, dok će koktel majstori iz Kon-Tikija priređivati ukusne koktele.