Društvo za zaštitu životinja Rijeka moli za pomoć za nastavak obnove skloništa za pse

-Kako su troškovi rada u azilu za napuštene i zlostavljane pse i inače vrlo visoki , potrebe za financijskom pomoći su stalne, naša konstanta, a svaka donacija je od velike važnosti. Osim troškova same obnove azila, izuzetno  velik  dio troškova odnosi  se na veterinarske usluge, ističu iz Društva.

Rijeka – Drušvo za zaštitu životinja Rijeka je neprofitna humanitarna udruga građana,  koja djeluje 28 godina u Rijeci i okolici dajući svoj doprinos zajednici  pomažući odbačenim i izgubljenim životinjama, u cilju razvijanja i podizanja svijesti  za humaniji odnos prema životinjama, a od svih aktivnosti  najkompleksniji i najstresniji segment  Društva je rad i briga u skloništu za napuštene pse smještenom na zelenom graničnom predjelu Kastav-Viškovo. Za 90ak pasa svakodnevno se brinu volonteri  s osnovnim  konačnim ciljem pronalaska dobrog, boljeg doma za njih.

-Da bi se ispoštovao  postojeći  Pravilnik o uvjetima koje skloništa  moraju zadovoljavati  u RH, izgrađena je nova karantena (izolacija) za smještaj novih i bolesnih pasa, novi spremnik za hranu,  drenažni odvod u dva dvorišta te obnovljeno nekoliko dotrajali h derutnih  bokseva  za naše četveronožne štićenike. Želim naglasiti da  su svi navedeni  radovi realizirani  zahvaljujući donacijama građana i tvrtki, sakupljenih u  veljači protekle godine nakon pokrenute akcije. Neizmjerno smo zahvalni   ne samo našim humanim sugrađanima na pozitivnom odazivu već i predstavnicima medija zahvaljujući kojima se poziv za donacije proširio diljem županije, pa i sire, ističu iz DZŽR.

Međutim,  DZŽR mora nastaviti radove u azilu u cilju poboljšanja kvalitete života njihovih pasa. Ovog puta  potrebni radovi  odnose se na novi drenažni odvod u preostala tri dvorišta kojim se rješava voda nakupljena za vrijeme kišovitog vremena, nabavku i montažu novog krova za bokseve te daljnju obnovu preostalih dotrajalih bokseva za siguran i ugodan smještaj njihovih dragih i zahvalnih štićenika. -Kako su troškovi rada u azilu za napuštene i zlostavljane pse i inače vrlo visoki , potrebe za financijskom pomoći su stalne, naša konstanta, a svaka donacija je od velike važnosti. Osim troškova same obnove azila, izuzetno  velik  dio troškova odnosi  se na veterinarske usluge, ističu iz Društva.

Svi koji su voljni i u mogućnosti pomoći, više informacija dostupno je na LINKU.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net