Druženje pčelara uz prigodna predavanja i prezentaciju ove subote lovačkoj kući u Rupi

Po završetku predavanja, koje će održati Petar Banko, Mladen Dragoslavić i Rešid Selimović zakazano je druženje, a na jelovniku će biti lovačka juha, odojak, kapuz i kobasice.

Rupa – Pčelarska udruga Učka organizira druženje pčelara i simpatizera, ove subote, 25. studenog, od 14 sati u lovačkoj kući u Rupi.

– Kao i prošle godine cilj nam je da povežemo pčelare našeg kraja. Ove godine odlučili smo napraviti korak naprijed i uz druženje i zakusku organizirati predavanja troje predavača. Predavanje ‘Uzgoj kvalitetnih matica’ zakazano je za 15 sati, a predavač je Petar Banko iz Baderne. U 16:30 počinje predavanje ‘Tehnologija pčelarenja na farar 8 okvira i priprema društva za pašu kadulje’ koje će održati od 16:30 sati Mladen Dragoslavić iz Cresa, dok će edukativni dio zaokružiti Rešid Selimović s predavanjem ‘Iskustva prilikom prijave za dobivanje sredstva iz EU’. Također, uz predavanja iskoristit ćemo priliku da dodijelimo priznanja osnivačima PU Učke koji su osnovali našu udrugu prije 25 godina, dok će kratku prezentaciju svojih košnica održati Robert Stanić, poručili su organizatori iz Pčelarska udruga Učka.

Po završetku predavanja zakazano je druženje, a na jelovniku će biti lovačka juha, nezaobilazni odojak, kapuz i kobasice.

– Učešće se ne naplaćuje, ali ako ste u mogućnosti možete donirati 50 kn na dan održavanja, kako bi financijski pomogli PU Učka u održavanju ovakve manifestacije za koju se iskreno nadamo da će postati tradicionalna, dodali su organizatori.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!