FOTO: Druženjem uz Cvilidretu završila jesenska gostovanja Teatra Poco Loco @ Opatija

cvilidreta_sporer_2016_01

Interesantnu kompilaciju kratkometražnih crtanih filmova s međunarodnog festivala animiranog filma VAFI koja je prikazana u suradnji s varaždinskim filmskim kreativnim studiom VANIMA nadopunilo je već uobičajeno interaktivno pričanje priča koju glumci Teatra poco Loco uz pokretnu scenografiju projiciranu grafoskopom i uz pratnju specifičnog ambijentalnog instrumenta prezentiraju opatijskoj djeci. Veliku fotogaleriju s pričaonice pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Predstava Cvilidreta

Opatija – Predivnim subotnjim dopodnem i još ljepšim druženjem sa zagrebačkim Teatrom Poco Loco u paviljonu Juraj Šporer, završio je dvodnevni program za djecu, koji je započeo u petak u podne obilježavanjem Svjetskog dana animacije projekcijama crtanih filmova u Kulturnom domu Zora. Gotovo 150 posjetitelja/gledatelja, naravno uglavnom djece, posjetilo je dva događanja kojima je završen ciklus događanja za djecu i mlade ”Zaneseni od jeseni”.

Interesantnu kompilaciju kratkometražnih crtanih filmova s međunarodnog festivala animiranog filma VAFI koja je prikazana u suradnji s varaždinskim filmskim kreativnim studiom VANIMA nadopunilo je već uobičajeno interaktivno pričanje priča koju glumci Teatra poco Loco uz pokretnu scenografiju projiciranu grafoskopom i uz pratnju specifičnog ambijentalnog instrumenta prezentiraju opatijskoj djeci.

Foto Luigi Opatija, Festival Opatija, Predstava Cvilidreta

Pričaonica ”Cvilidreta” je adaptacija klasika Braće Grimm ”Rumpelstilskin” u kojoj čovječuljak usrećuje mlinarevu kći tako da je ona postala kraljeva odabranica, odnosno kraljica, a zauzvrat traži njeno prvorođeno dijete. Kada je došao trenutak ispunjenja obećanja, kraljica suzama smiluje čovječuljka Cvilidretu te on pristaje ne odnijeti prvorođenče ukoliko kraljica u 3 dana pogodi njegovo ime.

– Zajedničkim vriskom ”CVILIDRETAAA!!“”djece uzbuđene sretnim završetkom, oprostili smo se do proljeća s pokolokovcima. Mnogobrojna događanja za djecu očekuju nas u prosincu i siječnju na Ljetnoj pozornici u vrijeme trajanja ”Ledene čarolije”, a podsjećamo i da je u tijeku prikupljanje kratkih videomaterijala djece s talentom ”Budite dio Ledene čarolije”, s kojom će se eventualno napraviti prigodni program, kazao je Aleksandar Monar iz Festivala Opatija.

Veliku fotogaleriju s pričaonice pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

error: Content is protected !!