Družeta: Jedan od prioriteta mog mandata bit će dovršetak sportske dvorane na Kamenjaru

Mul moramo osloboditi od automobila, to mora biti pješačka zona, naročito u ljetnim mjesecima, kada cijeli Lovran živi od turizma i za turizam, poručio je Toni Družeta, kandidat za načelnika Općine Lovran.

Lovran – Predstavljanje projekata po mjesnim odborima u mojoj kandidaturi za načelnika Općine Lovran, nastavljam na području mjesnog odbora Rezine, poručio je Toni Družeta, nezavisni kandidat za općinskog načelnika te dodao da će jedan od prioriteta njegovog mandata svakako biti dovršetak sportske dvorane na Kamenjaru koja svoj završetak čeka već više od 30 godina.

– Krajem osamdesetih godina točnije 1987.godine srušen je „Partizan“ u centru Lovrana i dvorana na Kamenjaru trebala je biti zamjena. No, nije se realizirala još. Također, naselje Rezine svakako zaslužuje dječje igralište, a dotrajalo igralište u krugu osnovne škole vapi za obnovom ili zamjenom. Svaki naš „kvart“ treba imati mjesto za naše najmlađe, u tome ću se zalagati u svom mandatu. Posljednjih godina veliki problem je područje između Kamenjara i naselja Zaheji na kojem se odvija djelatnost prodaje građevinskog materijala, gdje građevinski strojevi stvaraju buku i prašinu od koje pate Zahejčani, ali i drugi naši mještani. Toj djelatnosti nije mjesto u tako urbaniziranom djelu naše općine, potrebno je pronaći alternativnu lokaciju, dodao je Družeta te napomenuo da Stari grad koji je dio identiteta svih Lovranaca, zaslužuje da ga se pod hitno uredi i revitalizira.

– Da moji projekti neće biti samo na kopnu, potvrđuje projekt izgradnje marine odnosno luke nautičkog turizma. Kroz posljednje izmjene i dopune Prostornog plana Općine Lovran „markicu“ marine pomakli smo južnije u prostor između „Štangera“ i Medveje. Naravno da Općina taj projekt ne može sama financirati, ali uz učešće države ili privatnog investitora svakako je moguće i ostvarivo. Projekt nove komunalne luke podržavat ću i dalje te tražiti da prednost za „dobivanje“ vezova imaju naši mještani. Izgradnjom nove komunalne luke, zalagat ću se da naš „mandrać“ postane sportska luka za jedrilice i tradicijske brodice. Lovran je općina na moru, a naše „morske“ udruge nemaju adekvatan prostor za djelovanje. Ribolovci „Zubatca“, jedriličari „Istre“ i brodograditelji „Lantine“ veliki su promotori našeg Lovrana i zaslužuju prostor za svoje aktivnosti i rad s mladima, zaključio je Toni Družeta, kandidat za načelnika Općine Lovran uz opasku da se mul mora što prije osloboditi od automobila te da mora postati pješačka zona, naročito u ljetnim mjesecima, kada cijeli Lovran živi od turizma i za turizam, istaknuo je Družeta.

error: Content is protected !!