Država darovala zemljište – Novi Vatrogasni dom gradit će se iznad groblja Volosko

...ilustracija...

…ilustracija…

Riječ je zemljištu površine 5964 m2, koje se nalazi iznad Nove ceste (preko puta groblja na Voloskoma gdje je predviđena gradnja novog Vatrogasnog doma, za koji je napravljen idejni i glavni projekt te ishodovana lokacijska dozvola.

Opatija – U Villi Angiolini jučer je svečano potpisan Ugovor o darovanju zemljišta između predstavnika Grada Opatije i Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom, kojim Republika Hrvatska daruje zemljište Gradu Opatiji namijenjeno gradnji nove zgrade Vatrogasnog doma.

Ugovor su potpisali gradonačelnik Ivo Dujmić i v.d. glavnog tajnika Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Danijel Škugor, u nazočnosti zapovjednika JVP Opatija Gordana Filinića i predsjednika Vatrogasne zajednice Slavka Gauša te predstavnika susjednih liburnijskih općina, koji su uz Grad Opatiju, suosnivači JVP Opatija, Alana Sankovića, Maria Ćikovića i Ratka Salamona.

Riječ je zemljištu površine 5964 m2, koje se nalazi iznad Nove ceste (preko puta groblja na Voloskoma gdje je predviđena gradnja novog Vatrogasnog doma, za koji je napravljen idejni i glavni projekt, te ishodovana lokacijska dozvola.

Opatijski vatrogasci su ekipa na koju se građani mogu osloniti u svakom trenutku u mnogim područjima komunalnog života.

duudi_kaciga

Vatrogasci su stup naše zajednice, koji su uvijek imali najvišu mogući razinu potpore Grada, o čemu svjedoči i gotovi projekti novog objekta, kao i današnje potpisivanje darovnog ugovora za zemljište, rekao je Dujmić.

Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je potpisivanjem ovog ugovora JVP Opatija na korak bliža realizaciji nove zgrade, koja se planira graditi na poziciji iznad Nove ceste, preko puta groblja Volosko. Tamo je uz Vatrogasni dom planirana izgradnja i novog objekta Doma zdravlja, za koji je pak Opatija PGŽ, kao osnivaču, na proljeće darovala zemljište za izgradnju. Kako je u ovoj prigodi komentirao župan Komadina, riječ je zapravo o stvaranju svojevrsnog makrocentra, čija gradnja će se djelomice financirati i prodajom objekata u kojima su sada smještene ove službe.

Inače, u financijskoj konstrukciji gradnje Vatrogasnog doma sudjelovat će, osim suosnivača liburnijske postrojbe, i Primorsko-goranska županija te JVP Opatija.

Smatram da je ovo jedan u nizu ozbiljnih i odlučnih koraka koji se poduzimaju kako bi se izgradio toliko potreban novi Vatrogasni dom, čime bi se Liburniji osigurala još veća sigurnost i promptnost u pojedinim situacijama. Zahvaljujem svima koji su se zalagali i radili na ovom predmetu danas, isto tako i svima trima načelnicima i gradonačelniku Opatije na odlučnosti i svom dosadašnjem doprinosu razvoju i kvaliteti vatrogastva na području Liburnije. Ovo je za nas veliki korak, izjavio je zapovjednik Filinić.

Slavko Gauš na kraju je podcrtao važnost izgradnje novog Vatrgoasnog doma. Ujedno, pripadnici vatrogasnih postrojba zadovoljni su kratkoćom roka u kojem je DUUDI riješio zahtjev i darovao zemljište jedinicama lokalne samouprave, a u znak sjećanja na današnji dan vatrogasci su predstavniku DUUDI-ja poklonili – vatrogasnu kacigu.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net