Država Gradu darovala nekretninu u Veprincu za dogradnju dječjeg vrtića

Zgrada će se dograditi sa sjeveroistočne strane što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom. Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, područne škole Veprinac te u njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je u njemu upisano 27 djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet.

Opatija – U Ministarstvu državne imovine zamjenik gradonačelnika Opatije Emil Priskić jučer je potpisao Darovni ugovor s ministarstvom o darivanju nekretnine (građevinskog zemljišta od 1.054 m2, procijenjene vrijednosti 447.000 kn), što je Gradu opatiji nužno za prijavu na bespovratna europska sredstava za dogradnju dječjeg vrtića u Veprincu.

Bude li sve po planu, radovi na dogradnji vrtića trebali bi početi krajem srpnja ove godine i trajati 18 mjeseci. Zgrada će se dograditi sa sjeveroistočne strane što će omogućiti boravak djece u adekvatnim uvjetima, usklađenim s državnim pedagoškim standardom. Dječji vrtić u Veprincu djeluje u prostoru Osnovne škole Rikard Katalinić Jeretov Opatija, područne škole Veprinac te u njemu postoji jedna kombinirana odgojno-obrazovna skupina poludnevnog i cjelodnevnog programa. Trenutačno je u njemu upisano 27 djece, a cilj je dograditi i proširiti vrtićki prostor za veći kapacitet.

Dogradnjom novog prostora vrtića poboljšat će se uvjeti rada i života stanovnika te uštedjeti u troškovima prijevoza koje imaju roditelji, što bi kao posljedicu moglo smanjiti odlazak mladih radno aktivnih stanovnika i obitelji s djecom. Projekt podrazumijeva dogradnju nove zgrade koja će imati dvije etaže. U etaži prizemlja nalazit će se glavni ulaz, dva prostora za dnevni boravak do 30 djece kao i prostor za odgajatelje s garderobom i sanitarnim čvorom. Suteren će sadržavati još jedan prostor za boravak do 20 djece. Obnovljeni vrtić imat će sve potrebne, unutarnje i vanjske sadržaje za boravak djece dok će dvorište imati tri, djelomično natkrivena igrališta.

Vrijednost gradnje novog dječjeg vrtića Veprinac, koji će moći smjestiti oko 50 djece, iznosi 6.794.646,31 od čega se 5.435.717,05 kuna nastoji pokriti sredstvima iz EU fondova dok će ostatak financirati Grad Opatija kao glavni investitor projekta. Novi bi vrtić s radom trebao krenuti u siječnju 2021. godine.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net