Dujmić: Grad Rijeka nije nas na vrijeme obavijestio da će naplatiti korištenje sportskih objekata našim klubovima

– S druge strane tako su postupili sukladno preporuci državne revizije i uslijed činjenice da opatijski klubovi sportske terene koriste mnogostruko više nego riječki klubovi opatijske te da se neki rezervirani termini uopće ne koriste, rekao je opatijski gradonačelnik.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić na jučerašnjoj je tiskovnoj konferenciji komentirao probleme opatijskih klubova oko korištenja riječkih sportskih objekata. Podsjetimo, na taj problem ukazao je Daniel Liber iz Vaterpolo kluba Opatija, objavivši kako su mu iz Rijeka sporta kazali da će klub morati platiti korištene termine u siječnju na Bazenima Kantrida.

Dujmić je kazao kako su pregovori o rješavanju sporne situacije u tijeku.

– Činjenica je da Grad Opatiju mjerodavni iz Grada Rijeke nisu na vrijeme obavijestili o svojoj namjeri da korištenje tih sportskih objekata (u prvom redu bazena i nogometnog igrališta na Kantridi) naplaćuju, što nije korektno, ali s druge strane tako su postupili sukladno preporuci državne revizije i uslijed činjenice da opatijski klubovi sportske terene koriste mnogostruko više nego riječki klubovi opatijske te da se neki rezervirani termini uopće ne koriste. Sa svojim kolegom Obersnelom tu ću situaciju promptno riješiti u suradnji sa Sportskim savezom grada Opatije, kazao je Dujmić.

Inače, ugovorom iz 2010. godine dva su grada dogovorila reciprocitet u besplatnom korištenju sportskih objekata.

Liber: Ako se poništi sporazum o međusobnom korištenju sportskih objekata komotno možemo ugasiti vaterpolo klub