Dujmić o šansama opatijskog turizma u 2020. za njemački nacionalni radio ARD

– Život ne može potpuno stati, kao ni gospodarstvo, a uz disciplinu ugostitelja, hotelijera i gostiju rezultati mogu biti optimistični, poručio je Dujmić.

Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić dao je intervju za njemački nacionalni radio ARD. S gradonačelnikom je razgovarao Clemens Verenkotte, dopisnik ARD-a za jugoistočnu Europu.

Tema je razgovora bila održivost opatijskog turizma u uvjetima korona krize. Gradonačelnik je naglasio kako će Opatija ekonomski jako osjetiti posljedice novonastale situacije, no istovremeno opatijski turizam u ovom izazovu vidi i priliku za promjenama i dodatnim pozicioniranjem destinacije. Opatija je idealno odredište za goste koji žele odmor provesti u miru, nikada nije bila okrenuta masovnom turizmu. I ove sezone, u vjeri da će epidemiološka situacija to dozvoliti, očekujemo dolazak naših gostiju iz Njemačke, Austrije, Slovenije i ostalih europskih zemalja. Život ne može potpuno stati, kao ni gospodarstvo, a uz disciplinu ugostitelja, hotelijera i gostiju rezultati mogu biti optimistični, poručio je Dujmić.

Intervju će biti emitiran sutra, a moći će ga poslušati oko 20 milijuna slušatelja ove radio postaje. ARD je prva njemačka radio-televizijska mreža osnovana još 1950. godine kao krovna organizacija njemačkih regionalnih javnih radijskih postaja. Danas ARD upravlja i nacionalnom televizijskom mrežom koja se od 1994. godine službeno zove “Das Erste”, te je uz ZDF, najveća njemačka radio-televizijska mreža.

error: Content is protected !!