Dujmić odgovorio na Kiriginov zahtjev za otkrivanjem karata: Utjecaj ukidanja prireza na proračun sam obrazložio, nema potrebe za brigom ni donošenjem odluka “na slijepo”

U prijedlogu Odluke o ukidanju prireza jasno sam obrazložio razloge odluke i utjecaj na ovogodišnji proračun tako da se vijećnici i građani ne trebaju brinuti što će se dogoditi njenim donošenjem i odluku ne donose na „slijepo“

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić je povodom jučerašnje press konferencije predsjednika opatijskog SDP-a i kandidata za gradonačelnika Fernanda Kirigina reagirao priopćenjem kojeg prenosimo u cijelosti:

– Poštovani predsjedniče, ne trebate me moliti da do kraja mandata odgovorno upravljam gradom jer sam to činio sve ove godine, iako me predstavnička većina često prozivala za loše upravljanje gradskim financijama, a da se pri tome nikada nitko iz predstavničke većine nije ispričao za neutemeljeno prozivanje.

Vrlo jasno sam u prijedlogu Odluke kojom predlažem ukidanje prireza obrazložio razloge takve odluke i utjecaj na proračun za ovu godinu te se vijećnici i građani ne trebaju brinuti što će se dogoditi donošenjem predložene odluke i odluku ne donose na „slijepo“.

Prošle godine sam zbog pandemije COVID-19 dva puta donosio mjere za uravnoteženje proračuna, pravovremeno reagirao i regulirao dinamiku investicija. Kao odgovoran gradonačelnik, to ću i dalje činiti, naravno ako dođe do većih poremećaja. Na Vaše pozivanje na potrebu izrade izmjene Proračuna još u siječnju ove godine, pa u veljači na sjednici Gradskog vijeća jasno sam odgovorio da neću predložiti izmjene Proračuna jer treba pratiti ostvarivanje planiranih prihoda u ovoj godini i da bi takva odluka bila preuranjena i neozbiljna. Pri tome ostajem i sada, te očekujem da ćete predloženu odluku o ukidanju prireza uvrstiti u dnevni red sljedeće sjednice Gradskog vijeća.

Na konferenciji za tisak od 17. veljače 2021. jasno sam komunicirao da je Proračun za 2020. godinu, usprkos svih poteškoća koje smo imali ostvaren s viškom od cca 9 milijuna kuna i jedina ispravna odluka je da se raspored tog ostvarenog viška prepusti novom sazivu Gradskog vijeća koji će odrediti svoje prioritete – stoji u priopćenju kojeg potpisuje opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić.

Ovo je arhivski članak. Stranice su u međuvremenu redizajnirane.

Kreni od početne stranice - Poduckun.net