Dujmić predstavio program za umirovljenike

– Zato smo odlučiti prihvatiti sugestiju naših sugrađana i omogućiti pomoć većem broju naših umirovljenika, poručio je Dujmić.

Oaptija – Stariji su nam sugrađani jako bitni, što smo dokazali u prethodne četiri godine kada smo uveli isplatu Uskrsnica i Božićnica u iznosu od po 500 kuna, i to za sve umirovljenike koji imaju mirovine niže od 3.000,00 kuna. Ovaj je oblik pomoći koristilo preko 1300 naših umirovljenika. To znači da je mjera prepoznala i dobrodošla. Uz to isplaćujemo i 840 Kuna za pokrivanje troškova dopunskog zdravstvenog osiguranja, istaknuo je Dujmić u svom virtualnom obraćanju.

Dokazali smo već da su nam ljudi bitni, na prvome mjestu. Od mladih, obitelji, poduzetnika pa tako i umirovljenika. Jedna od najčešćih sugestija zadnjih godina, bila je da imamo prenizak prag za isplatu novčane pomoći. Zato smo odlučiti prihvatiti sugestiju naših sugrađana i omogućiti pomoć većem broju naših umirovljenika. Nove mjere obuhvatit će povećanje praga za primanje novčane pomoći na 4.000 kuna, odnosno podignut ćemo prag sa sadašnjih 3 na novih 4.000 Kuna. Radi se o otprilike o 2.300 naših umirovljenika. Ali nismo htjeli stati samo na tome. U našem gradu ima i osoba koji uopće ne primaju mirovinu, pa ćemo i njih uvrstiti u ovu kategoriju za Uskrsnice, Božićnice i dopunsko zdravstveno osiguranje. Želimo ispuniti i želju stranke umirovljenika, pa smo u naš program uvrstili i otvaranje Dnevnog boravka za umirovljenike. Tamo će moći lijepo provoditi svoje vrijeme kroz 11-satni program koji će voditi stručne osobe, od zdravstvenog djelatnika do animatora, poručio je DUjmić.

error: Content is protected !!