Dujmić prerasporedio sredstva predviđena za NK Opatiju

nk_opatija_velebit_kup_hrvatske_sm…ujedno je uveo strože mjere nadzora financijskog poslovanja sportskih i drugih udruga koje se financiraju sredstvima gradskog proračuna…
…izvještaj sa sjednice Sportskog saveza možete pročitati na ovom linku
Opatija – Gradonačelnik Ivo Dujmić prihvatio je prijedlog Sportskog saveza Grada Opatije o prenamjeni proračunskih sredstava predviđenih za Nogometni klub Opatija, te je ujedno uveo strože mjere nadzora financijskog poslovanja sportskih i drugih udruga koje se financiraju sredstvima gradskog proračuna.
Udruge će biti dužne dokumentirati svaki trošak za koji se traži isplata, te prilikom svakoga novog zahtjeva dokazati da su troškovi po prethodnom zahtjevu plaćeni u cijelosti.
”Prihvaća se prijedlog Sportskog saveza Grada Opatije da se rebalansom Proračuna umanje sredstva na poziciji Nogometnog kluba Opatija u iznosu od 81.000,00 kuna te ista predvide na poziciji Sportskog saveza u dijelu pričuve.
Zadužuje se Upravni odjel za financije i društvene djelatnosti da pojača nadzor nad trošenjem sredstava Proračuna namijenjenih radu udruga kako u sportu tako i ostalim društvenim djelatnostima na način da je svaki korisnik Proračuna , osim proračunskih korisnika čije se poslovne knjige vode u Gradu Opatija, dužan dokumentirati trošak za koji se traži isplata, kao i prilikom svakog novog zahtjeva dokazati da su troškovi po prethodnom zahtjevu plaćeni u cijelosti. Osim toga korisniku sredstava Proračuna dio sredstava može se doznačiti tek po podnesenom izvješću o realizaciji projekta”, stoji u tekstu odluke koju je potpisao Dujmić.
Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!