Dujmić prozvao Kirigina, on mu odgovorio: Policija je rekla svoje, za mene je priča s ‘Dujmićevim pamfletima’ završena stvar

Tijekom vikenda odvila se “prava drama”, gotovo u skladu s naslovom kultne drame Stevena Soderbergha – u “igri” su “laži i videovrpce”, a nema samo seksa. 

Opatija – Dramatična video-snimka koja se pojavila na društvenim mrežama skrenula je ovog vikenda pozornost javnosti s uobičajenih tema izborne kampanje poput predstavljanja programa, projekata i ljudi s lista… Snimku je u javnost plasirao gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, poručivši kako ona otkriva identitet distributera i naručitelja „klevetničkih letaka“ koji su se proteklog tjedna pojavili u Opatiji, a zbog kojih je već najavio kako je podnio kaznenu prijavu.

– Građani su snimili distributera i odmah dobili priznanje o naručitelju distribucije. Pozvana je policija koja je izašla na mjesto događaja i privela distributera na daljnje kriminalističko istraživanje, napisao je Dujmić u objavi koja prati video s dramatičnom glazbenom podlogom, u kojem se čuje kako navodni distributer letaka kaže kako mi ih je dao „Fernando di Kirigin“. No, nakon objave video-snimke, dodatno se pojačalo uvjerenje na društvenim mrežama da upravo Ivo Dujmić ili njegov tim stoji iza čitave ove priče. Upravo to su, nakon podnesenih kaznenih prijava, zaključili i njegovi protukandidati Ante Štampalija i Alen Sršen.

U svom odgovoru na Dujmićeve optužbe, to je naveo i Fernando Kirigin.

– Konačno je vidljiv rezultat kampanje mog protukandidata Ive Dujmića, koju dosljedno provodi od samog početka. Počelo je neobičnom najavom ulaska u kampanju, gdje je pobrojio sve svoje nekretnine i najavio kako očekuje napade protukandidata. Nastavilo se grafitima “Dujmić je lopov” u Ičićima koje je slučajno prvi otkrio upravo – Ivo Dujmić. Sljedeći korak bio je pamflet koji navodno iznosi klevete o gradonačelniku Dujmiću, iako se radi o tezama koje su već dugo vremena poznate i prisutne u javnom prostoru. I konačni čin te drame bilo je priznanje osobe za koju je jasno da ne zna ni što govori niti o kome govori, budući da nije uspjela zapamtiti niti ime onoga kojeg je trebala “ocrniti”. Mislim da je svima jasno da se radi o izrežiranoj farsi od strane Dujmićevih PR agenata, jer je odmah osvanuo profesinalno montirani video-prilog s namontiranom muzikom na gradonačelnikovoj Facebook stranici, napisao je Kirigin.

Kako bi pokušao otkloniti sumnje da je sam kreirao sporni letak i „montirani video“, Dujmić je medijima poslao priopćenje u kojem poručuje da su „video, sudionici, svjedoci i počinitelj stvarni“.

– Naravno da je moj tim video montirao sa popratnim tekstom i glazbom, upravo kako bi pobudio potrebnu pozornost javnosti, ali i zamaglio lice počinitelja jer je on tek čovjek koji je izvršavao nalog. Policija na kraju raspolaže svim informacijama. Zašto je počinitelj prokazao naručitelja imenom i prezimenom, ali i drugim vrlo zanimljivim detaljima pokazat će istraga. Istragu koja je pokrenuta ne mogu komentirati jer je to policijski posao. Stalno se ponavlja jedna te ista laž da samome sebi radim takve grozote, da pljujem po svojoj djeci, da supruzi nanosim bol i širim neistine o sebi i obitelji, rekao je Dujmić u priopćenju.

Danas je stigao i odgovor od strane Fernanda Kirigina, koji je poručio kako je nakon razgovora u policiji jasno da on nema veze sa spornim „pamfletima“.

– Nakon što me gradonačelnik Ivo Dujmić javno prozvao kao naručitelja distribucije letaka koji ga navodno kleveću, očekivao sam poziv policije na razgovor na ovu temu. Međutim, kako me policija nije zvala, kao odgovoran građanin otišao sam jučer u PP Opatija i ponudio svoju pomoć u rasvjetljavanju svih činjenica ovog slučaja. U ugodnom razgovoru s inspektorom Zatezalom objašnjeno mi je da nisam niti predmet istrage niti osoba od interesa u ovom slučaju. Iz toga mogu zaključiti da tvrdnja da sam ja naručitelj letaka protiv Ive Dujmića, koju je navodni distributer rekao na snimci koju je režirao, montirao i objavio Dujmićev tim, nije ponovljena u policijskoj istrazi, rekao je Kirigin.

Dodao je kako „objave gospodina Dujmića ostavljaju brojna neodgovorena pitanja“.

– Tko je držao gospodina sa snimke i snimao njegovu izjavu? Je li on bio protupravno zadržan i lišen slobode ili je svjesno sudjelovao u ovoj „montaži“? Tko su građani koji su ga „uhvatili“ i jesu li oni povezani s gradonačelnikom Dujmićem?  Kako gradonačelnik zna da je video snimljen mobitelom iPhone 8s, što je naveo u svojim objavama? Zašto gospodin na snimci tvrdi da sam mu ja dao letke, a gradonačelnik kasnije piše da mu ih je u Matuljima dala žena plave kose koja vozi Renault Clio? Zašto se informacije plasiraju putem gradonačelnikovog FB profila umjesto kroz službene policijske kanale? Ali traženje odgovora prepuštam policiji i Državnom odvjetništvu. Njihov odgovoran posao ne treba se voditi putem društvenih mreža i za mene je ta priča ovdje završena. Moj “posao” je ponuditi kvalitetnu viziju razvoja Opatije i to je ono što ću nastaviti činiti. Uvrede, klevete i objede ostavljam onima koji ne mogu ponuditi drugi sadržaj Opatijcima, zaključio je Kirigin u dopisu medijima.